DANKA DERIFAJ PODRŽAVA LUPIGU: "Taj prostor slobode mi je neprocjenjiv, ima nas!"

Lupiga.Com

25. prosinca 2017.

DANKA DERIFAJ PODRŽAVA LUPIGU: "Taj prostor slobode mi je neprocjenjiv, ima nas!"

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

Nezamjenjiva spona između vrsnog novinarstva i masovne televizijske publike te jedna od najvećih fajterica u našoj profesiji, Danka Derifaj, podržala je Lupiginu crowdfunding kampanju. Istakla je kako se one koji su drugačiji danas tako lako etiketira kao neprijatelje.

"Lupiga već 16 godina širi prostor slobode, brani ga, radeći pošteno novinarstvo. Meni, kao ženi i kao novinarki, taj je prostor slobode neprocjenjiv", kazala je kolegica Derifaj u pozivu ljubiteljima novinarstva da podrže Lupigu. Naša hrabra i vrijedna kolegica danas vodi istraživačku emisiju "Potraga" na RTL-u, nakon više od desetljeća predane borbe za istraživačke forme u televizijskom novinarstvu. 

Izvještavala je iz svih krajeva Hrvatske, Europe, pa i šire, čime je zaslužila nagradu Hrvatskog novinarskog društva "Marija Jurić Zagorka" za televizijsko novinarstvo. Njeno beskompromisno razotkrivanje kriminala donijelo joj je neprijatelje među moćnicima i niz sudski tužbi, no zahvaljujući nepoljuljanom profesionalizmu i poštivanju najviših standarda struke, iz svih je tih procesa izašla kao pobjednica. Posebno se istakla reporterskim radom na temama vezanim za očuvanje životne sredine i prirode; zato je osvojila i dvije "Velebitske degenije", priznanja Hrvatskog novinarskog društva za najbolji novinarski rad o zaštiti okoliša. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.