FILMOVI AMNESTY INTERNATIONALA O MRAČNOJ STRANI HRVATSKE: Croatia - A wall of silence

Ivan Kegelj

13. veljače 2011.

FILMOVI AMNESTY INTERNATIONALA O MRAČNOJ STRANI HRVATSKE: Croatia - A wall of silence

Dok policijski ministar Tomislav Karamarko prekopava kosti žrtava Drugog svjetskog rata i uz pomoć Večernjeg i Jutarnjeg lista kao prevažan policijski posao javnosti podmeće 65 godina stare zločine komunističkog režima, Amnesty International traži istragu o zločinima nešto novijeg datuma - onima koji su za zadnjeg rata počinjeni nad srpskim civilima, odnosno nad hrvatskim svjedocima zločina. Na ovom mjestu objavljujemo dva filma Amnesty Internationala koji govore o mračnoj i neistraženoj strani novije hrvatske povijesti


Supruga ubijenog Stojana Miodraga: "Uši su mu bile odrezane, a oči izvađene. Nosa nije bilo."

Paralelno s pregovorima o pravosuđu, jednom od zadnjih pregovaračkih poglavlja koja moraju biti apsolvirana da bi Hrvatska ušla u Europsku uniju, Amnesty International otvorio je temu neistraženih ratnih zločina nad Srbima u Sisku, Gospiću, Osijeku ... Također, Amnesty u ovim filmovima upozorava na nikad dovršenu istragu ubojstva Milana Levara, svjedoka zločina koji su počinjeni u Gospiću. 

U filmovima govore glavni istražitelj Amnesty Internationala za Hrvatsku Marek Marczynski, zatim supruga jednog od ubijenih civila srpske nacionalnosti u Sisku, supruga ubijenog Milana Levara, zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Antun Kvakan, osječki novinar Drago Hedl ... O ovim filmovima već su izvijestili pojedini svjetski mediji, a jedan od tih izvještaja naći ćete na ovom linku.

Pogledajmo, dakle, što u svojim filmovima o hrvatskom zidu šutnje kaže Amnetsy International. Ukoliko je netko u prilici, neka ove filmove proslijedi ministru policije Tomislavu Karamarku ili je pak bolje da to ostavimo za nekog drugog ministra policije, koji će na dužnost biti imenovan za kojih pedesetak godina.

 



Milan Levar sa sinom u filmu "Croatia: A wall of silence"

 



Croatia - A wall of silence


Lupiga.Com