Najgore što su vaše uši čule: Neki to vole žestoko

Potočić

19. studenog 2007.

Najgore što su vaše uši čule: Neki to vole žestoko

Jeste li čuli za gabber? Dečki su pokupili sve najiritantnije iz raznih stilova elektronske glazbe, ukombinirali to s izuzetno lošim vibrama i stvorili jedinstveni glazbeni (hmm ...) stil. U rezultat se možete uvjeriti i sami, nema toga što uspijeva proizvesti veći osjećaj tjeskobe, a vjerujemo da još nije izmišljena psihoaktivna tvar koja bi gabber učinila podnošljivim. Lupeži, testirajte svoje uši jer - glazba je zvonka radost

Gabber, kao podvrsta hardcore techna, a onda i cijeli hardcore, neželjena su djeca techno glazbe. Dok je ogromna većina elektronske scene 90-ih brijala na ljubav, seks i pozitivne vibre, bijesna manjina pokupila je sav mrak i negativu do koje su mogli doći i ... rodio se gabber. Zanimljivo je da je gabber zapravo antikni stil techna koji svoj put započinje još početkom devedesetih u mračnim zakucima Rotterdama.



Mladi ljubitelji hardcore techna izražavaju svoj stav


Kad su organizatori berlinskog Love Paradea odlučili da crnoj ovci elektronske obitelji ipak nije mjesto na smotri ljubavi, kemije i egzibicionizma, trajno su prognali gabber. Ljubitelji hardcorea reagirali su pak s jednim velikim - "odjebi!", i 1997. godine osnovali vlastiti festival, ilitiga anti-Love Parade. Prvi su doduše, u bijesu prema festivalu koji ih nije želio, pomalo nezgodno nazvali Hateparade. Mediji su zaključili da se radi o smotri mržnje i netrpeljivosti pa je već prvo izdanje festivala dobilo osjetno više medijske pažnje nego što su željeli. Iduće je godine tako manifestacija ipak preimenovana u politički tek malo korektniji Fuckparade.



Gabberi obično pjevaju (hmmm ...) o smrti, ubojstvima, nasilju, serijskim ubojicama i sličnim veselim temama. Ipak, većina se kune da nisu nacisti niti išta slično, premda ih bistre, obrijane glavice rado slušaju i posjećuju njihove koncerte. Budite hrabri i probajte, usprkos oštećenjima sluha i mozga, poslušati koju stvar do kraja.






Neophyte "Braincraking"


 





Angerfist "Fuck off"


 





Angerfist "Ubermensch"