Nisam ja, neću više!

09.03.2007.
Nisam ja, neću više!
Ni 12 sati nije prošlo otkako su našoj vrloj policiji iz središnjice stigli novi pištolji, i to ne bilo koji, nego pucaljke od kojih se muškarčinama diže kita. Dakle "HS 2000", a u tih 12 sati dvojica 'plavaca' već su uspjela upucati troje ljudi. Jedan je u dnevnom boravku čisteći taj falusoidni simbol sprašio metak i sebi i ocu, dok je drugi na porti Petrinjske pogodio nesretnicu koja je baš taj dan odlučila podići osobnu. U normalnoj bi se zemlji podnosile ostavke, a kod nas dvije isprike

Ono što je za Nikolinu Pišek novi model "Paćotica", to je za ljubitelje smrtonosnih igrački "Hrvatski Samokres 2000". Gančina koju cijene fanovi beživotnih tjelesa sa svih meridijana. Od bugarskih mafijaša, preko terorista najrazličitijih rasa do američke policije koja njima legalno maše po getoima.

Koliko god to paradoksalno zvučalo, znalci kažu da se radi o najsigurnijoj pucaljki s (pazi sad!) čak tri kočnice. Kada je vide, ljubitelji ove smrtonosne pucaljke raznježe se kao majke pri pogledu na svoju degeneričnu djecu. Možda je čista zloba, ali bojim se da zaigrani policajci ni svojim kitama nikada nisu posvećivali toliko pažnje, prali ih s toliko odgovornosti i timarili kao svoje nove pištolje. Istoga dana kad su ih dobili, odmah su krenuli da ih čiste i pregledavaju kad najednom - BUM!

U Velikoj Gorici nastradao je nedužni Josip Veselić koji je imao tu nesreću da je mirno sjedio kraj svoga sina. U svojoj fotelji, kopao nos, čistio nokte ili što već ... Ali šta ćeš, kraj sebe je imao zaljubljenika u samokres, sina policajca. Ništa pametniji nije bio ni drugi murjak koji se jednakim žarom upoznavao s novom igračkom na porti one zgrade u koju svakog dana svrate na stotine građana jer ih država prisiljava da redovito obnavljaju osobnu, pasoš ili šta već. Tako je on malo gledao u cijev, malo ocjenjivao težinu, mazno prelazio prstima po njegovoj hladnoj površini i najednom - BUM!

Pred portom je pala žena s metkom u potkoljenici. Strka, panika, Hitna pomoć, policija, novinari, kamere ... Sranje. Glavni zagrebački murjak Marijan Tomurad, opaka tipčina koja se pred kamerama najradije pojavljuje sa sunčanim naočalama, a nerijetko i u uniformi s pištoljem o pasu, nekoliko se puta skrušeno izvinio javnosti. I to je sve, meni zvuči kao ona stara dječja fora, Nisam ja, neću više! Nikome nije palo napamet da demonstrativno kaže kako je to uglavnom gomila kretena i da s njima više ne želi raditi. Jok, godi taštini biti na televiziji pa makar i zato što ti podređeni pucaju k'o kokice.

Anketa

Treba li zabraniti zvijezdu petokraku?

Kolumne

 1. Lomom do pogrešne dijagnoze

  02.04.2014.

  Marijana Matković

  Lomom do pogrešne dijagnoze

 2. Sledi uvlačenje Velikom Vođi i širenje zadaha slobode

  21.03.2014.

  Dinko Gruhonjić

  Sledi uvlačenje Velikom Vođi i širenje zadaha slobode

 3. Superhikovska operacija koju nam prodaju

  13.03.2014.

  Mladen Barbarić

  Superhikovska operacija koju nam prodaju

Referendum

E-ciklopedija

 1. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 2. Japanske čestitke i razglednice
 3. Russellov čajnik
 4. Tolerantia - film
 5. Povijesni put Hitlerove 'klonje'

Recepti

 1. Piletina u košuljici od sezama
 2. Kobasice na studentski
 3. Voćna salata od jagoda i avokada
 4. Slani muffini
 5. Pijani čaj
Projekt se provodi uz pomoć: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Pitao Mujo kolege s posla kako bi provjerio da li ga Fata voli. Kažu oni, kad dođeš kući ti padni odmah s vrata i pravi se da si mrtav. I Mujo stvarno dođe kući i s vrata padne kao pokošen.
Fata preskoči preko njega i trk kod susjeda Hase, "Evo riknuo Mujo". Dođu oni kod njega kući i pita Fata Hasu - "U čemu ćemo ga sahranit'". Kaže Haso sahrani ga u onom finom odijelu što smo zajedno kupili u Italiji. Ma jesi ti lud veli Fata, to odijelo ćeš ti nosit', a njega ćemo sahranit' u nekoj staroj trenirki.
A u što ćemo ga obut. Kaže Haso, sahrani ga u kožnim cipelama. Ma kakvim cipelama da džabe istrunu, ti ćeš nositi cipele, a njega ćemo obut u one stare tenisice.
I tako dođe dan sahrane, pa će Fata malo reda radi žaliti za Mujom.
"Joj moj Mujo kud te noseeeeee, jadna ja i nebila."
A na to se Mujo dignu iz škrinje - " Na Olimpijadu majku ti j..., na Olimpijadu!"
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije