Oprosti, žurim doma na dnevnik...

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Oprosti, žurim doma na dnevnik...

Željno iščekujući ljeto, vrijeme jedino možemo potrošiti na gledanje televizije. Drago mi je da su mnogi čitali prošlu novicu te iskoristili povoljnu priliku da me nazovu svakakvim pogrdnim imenima zbog meni omiljenih serija. Ako vam se to svidjelo pročitajte nastavak novice u kojoj možete saznati o potentnoj i impotentoj ponudi TV-a, ili tko su najzgodnija ženska i muška lica unutar vaših kutija....
Najzgodniji mojoj mami je Darko Družijanić, kako čujem nedavno smjenjeni voditelj dnevnika. Sigurno znate tko je taj mladić, po meni malo preštreberskog luka. Ne mogu baš zamisliti da neka mlada šiparica doma zamišlja kako se šeće s Darkom po nasipu, a on onako decentno zalizan. Namjerno krećem s muškim polovicama da odmah izbjegnem optužbe za muški šovinizam. Dakle za domaćice je svakako najprikladniji Duško, em je debeljuškast, em je šaljiv u kuhinji. Di ćeš boljeg.
Za mlađe pripadnice HTV jednostavno nema odgovora, od kada se Joško Lokas oženio. Marko Rašica je tip kakvog vole mame, ali ne i djevojke, a onaj Tarik je ionako precjenjena ljepota. Bolje bi mu bilo da brže priča i manje se podbočuje. Vidio sam još jednog koji najavljuje program s istim onim šminkerskim kockastim naočalama kao Tarik, pa ako ima neka djevojka koja se želi prezivati Leš (jer je mladiću prezime takvo), samo naprijed. Inače mladi Marinko Leš je proglašen za najseksipilniji glas HTV-a.
Kćer: "Mama, ovo je moj novi dečko..."
Mama: "Lijepo, a kako je vaše prezime mladiću?"
Leš: "Leš,gospođo.."

Na Novoj se od muških gotovo nikog ne mogu sjetiti, pa odmah krećem s ženama i meni najljepšom gospođicom Buljan. Neki dan stojim na semaforu, kad ide auto 30km/h, a u njemu dotična čita nešto i vozi. U isto vrijeme!!
No simpatična je i odmah je stavljam u gornji dom gdje po svojoj slobodnoj procjeni stavljam još:
Nensi-ah Nensi volim tvoje podočnjake
Doris Vučković-broj lota za mene i mog pajdu Vukija
Branka Slavica-plus Mirko
Srednji dom su one simpatične, ali ne pretjerano zavodljive:
Blaženka Laib-šiša se po modelu Denise Devetak
Barbara Kolar-izgladni me do kosti
Ana Marija-koja čujem odlazi iz sportskog programa
I na kraju totalne, zaboravljene autsiderice:
Mirjana Hrga-!
Danijela Trbović Vlajki-!
Vlatka Pokos-!?
Za kraj samo zaključak da su HTV i Nova duboko konzervativne televizije koje zagovaraju mlade gospođe i oženjene neprivlačne muškarce. Za razliku od Rai Una, koji svojoj publici predstavlja mlade, često poluobučene voditeljice. Stoga, ako želite veću gledanost, Severinu za voditeljicu dnevnika, Ivanu Banfić za voditeljicu "Misli 20. stoljeća" i Miru za glavnog urednika. Očekujem nestrpljivo vaše komentare.