Osvrnimo se: Miss Univerzuma

TAKI

3. lipnja 2005.

Osvrnimo se: Miss Univerzuma

Izbor sužen na 15 cura. Od Indonezije preko Švicarske do Portorika. Razlikujem ih po haljinama jer su sve iste. Ipak nisu iste. To je zbog šminke! Ostalo ih je pet i među njima nema nijedne plavuše! Ovo je sramota veličine Univerzuma, diskriminacija i laž. Bljak! Jedna drugoj postavljaju pitanja. Kanađanka je Portorikanku pitala: 'Iz kojeg si svog neuspjeha najviše naučila?'. Klanjam se. U hramu sam. Portorikanka se smela

Izbor sužen na petnaest cura. Od Indonezije preko Švicarske do Portorika. Razlikujem ih po haljinama jer su sve iste. Mogao bi čovjek pomisliti da u Univerzumu ima svakakvih cura i da se naročito najljepše cure Univerzuma odlikuju nečim posebnim u licu, ali gle, malo sam se zagledala i fakat, već ih pomalo razlikujem!

Indonezijka nije loša. Slatkica je. Sitna i pomalo zdepasta na visokim petama. Crnkinja bi trebala biti miss simpatičnosti. Ova plavuša, mmmm ..., hm, u krupnom je planu kao Barbie, samo anoreksična, provela zadnja tri mjeseca u Gulagu, a ne na Tajlandu, uopće mi se ne sviđa. Crnkinja out. Indonezijka out. Kakvog ima smisla rezanje s petnaest na deset cura? Valjda da se ovih pet osjeća kao otpad. Miss Kanade pozdravlja indijskim naklonom?

Deset ih izlazi u kupaćim kostimima. Amerikanka je luda, nje se bojim. Ne hoda kao manekenka nego stisnutih šaka, simulira eksplozivnost naglim pokretima i bez strasti. Izgleda kao da će baciti bombu. Krijem dupence pod dekicom i prebacujem na miss Venezuele koja je prava ljepotica.

Dalje ide kratki dokumentarac o curama. Nešto pričaju, u intimnoj atmosferi doma s prijateljima, roditeljima, klavirom. Zašto nijedna nije pokazala svog dečka? Fakat nisu iste. Samo izgledaju tako zbog šminke! Možda su sve lijepe žene slične? Ali Elisabeth Taylor ne sliči na Claudiu Schiffer koja ne sliči na Kate Winstlet.

Simpa je plava mala Švicarka. Za razliku od alien Latvijke Barbie. Gle, nije među prvih pet. Ova dosada iz Kanade opet pozdravlja indijskim naklonom. Među prvih pet nema nijedne plavuše! Ovo je sramota veličine Univerzuma, diskriminacija i laž. Bljak.

Jedna drugoj postavljaju pitanja na koja će odgovarati kako ih koja izvuče. Tu je i španjolski prevoditelj - taman za Meksiko, Venecuelu, Portoriko, Peru i Kanadu. Kažu da su pitanja smislile maloprije. Ljepotica iz Venezuele koja obožava umjetnost je postavila pitanje o najdražoj knjizi. Eh, skoro zaboravih, misice imaju vremena za odgovor dok ne zazvoni zvonce.

Meksikanki je pitanje postavila bivša misica Univerzuma. Ne razumijem zašto naprosto nije svaka svakoj u krug. Zaboravila sam koja je žena izgubila pravo na pitanje. Ovo pitanje je glasilo: 'što muškarci mogu naučiti od žena?'. 'Žene i muškarci se razlikuju fizički i mentalno ... Muškarci trebaju biti ono što jesu jer su jedino tako pravi muškarci.' Fakat je zgodna. Najljepša poslije Venezuele. Brijem da je upravo pokopala titulu.

Kanađanka je lijepu Portorikanku koja sliči na Jackie Onasis pitala: 'Iz kojeg si svog neuspjeha najviše naučila?'. Klanjam se. U hramu sam. Portorikanka se smela. Uznemirena, odgovorila je iskreno: 'Već sam bila na jednom izboru na kojem nisam uspjela. Ali pokušala sam i drugi put.'.

Prvu su sa stagea ispratili miss Venezuele. Ona je jedina cijeli odgovor dala prije nego je zazvonilo zvonce. Zatim su ispratili Meksikanku. Pa miss Perua. Ostale su miss Kanade i njena hrabra žrtva, Portorikanka koja je dobila lentu prve pratilje. S te dvije žene bih odmah ručala u restoranu na kraju Univerzuma.