Policijski Pinokio puca po sebi

Navar Glibotić

11. ožujka 2003.

Policijski Pinokio puca po sebi

E, baš kad se činilo da policija dobija na ugledu i da sve dobro ide što se tiče Lučinove i Ostojićeve ekipe - šok. Em im čovjek ne zna čistiti oružje, em prijavljuje nepostojeće krijumčare, em svi nasjednu na njegove priče. Ali na kraju se iskristalizirao Pinokio... Graničar zbog kojeg je bila organizirana jedna od najvećih policijskih potjera u Lijepoj našoj - je običan prevarant.

Kako stvari sada stoje, čini se da je naš drot Stjepan malkice loše čistio pištoljčinu. I onda je pištoljčina nezadovoljna tretmanom reagirala i malkice opalila. I Stjepan je malkice zadobio ranu na lijevom dijelu stomaka. I uhvati njega panika, valjda. Pa je prijavio svojima u centrali da je po njemu pucao netko s čamca na Dravi, netko tko je pokušao ilegalno prijeći granicu. U tom trenutku nastupa drama. Policija blokira područje, a stav ekipe na terenu bio je pucaj pa pitaj. Nabrijana situacija. I Mađari su sa svoje strane krenuli u opsežnu potragu. Trebalo je naći dvojicu bjegunaca i dovesti ih, žive ili mrtve, pred ruke pravde.
Sindikati policije su urlikali da ih kolju, ubijaju i tuku, helikopteri su letjeli, a Stjepan je u bolnici televiziji davao intervju u kojem je opisivao napadače. Novine su trljale ruke. I onda kobna nedjelja navečer. U novinskim redakcijama je nastupio pravi šok kad su čuli što načelnik koprivničke policije kaže: "Stjepan je sam pucao u sebe". Jedna od najvećih policijskih potraga je bio lov za ničim, Stjepan, u daljnjem tekstu Pinokio, je 300-tinjak svojih kolega na terenu preveslao svjetski, a ostatak Hrvatske je samo povukao za, da ne kažem što ... A novine su se svjetski zajebale, jer su manje-više u večernjim izdanjima imali priču kako specijalci dolaze sve bliže gnjusovima koji su pucali u Pinokia.
Kada je Stjepan postao Pinokio? Onog trenutka kad su MUP-ovi štreberi u Centru za vještačenja skontali da je Pinokio upucan s jednog centimetra udaljenosti. Da, opaki su ti ilegalci kada se mogu tako neprimjećeno privući policajcu na tu udaljenost.
Rasplet ovoga slučaja će se još vidjeti. Pinokio će najvjerojatnije dobiti otkaz i kaznenu prijavu, MUP ljagu, a Sindikati se ne mogu žaliti da ih ubijaju, kolju i tuku, jerbo to rade i sami sebi...