Presušilo jezero na Bundeku, manijaci ganjaju patke,  djeca gađaju labudove kamenjem

Ivan Kegelj

8. travnja 2012.

Presušilo jezero na Bundeku, manijaci ganjaju patke, djeca gađaju labudove kamenjem

Prošetali smo jučer Bundekom, parkom u Novom Zagrebu. Skitali smo se, snimali i imali što vidjeti. Manje jezero na Bundeku je presušilo, a veće se skupilo u sebe i pretvorilo u baru. Djeca su vrijeme kratila gađajući labudove kamenjem, a jedan manijak lovio je patku s nakanom da je pretvori u uskršnji ručak. Pogledajte fotografije koje smo snimili, ima se što za vidjeti. Snimili smo čak i onog manijaka koji je ganjao patku, spomenute male divljake i ispucalu koru zemlje na dnu malog jezera. Što je s Bundekom - ne znamo, ali odavno smo navikli da u Zagrebu ništa nije kako bi trebalo biti.

 


Malo jezero na Bundeku gotovo potpuno je presušilo. Ovako je izgledalo jučer.  

 


Od jezera je ostala tek poneka lokvica.

 


Svejedno, kupanje je još uvijek zabranjeno. U slučaju da poželite plivati na suhom iz žbuna će iskočiti redar i udariti vas kukuruzom po glavi.

 


Jeste li znali da se na dnu malog jezera na Bundeku mogu naći školjke. Mi nismo. Ostali smo u šoku. Zna li tko kakve su ovo školjke?

 


Odavde bi se trebalo napajati malo jezero. Kao što ste vidjeli, jezero se ne napaja. Mašina ne radi. Zvali smo Pavla Kalićnića, gradskog pročelnika za uprabljanje u kriznim situacijama. Pavle je konstatirao da je na svijetu vode sve manje i manje.

 


U blizini smo zatekli mladog manijaka koji je ganjao patke. Kad smo ga pitali zašto ganja patke, rekao je da pokušava uhvatiti jednu kako bi je skuhao za uskrs.

 


Kraj velikog jezera, koje je postalo malo (čitaj malo veća bara) lijepo odgojena zagrebačka djeca gađala su kamenjem labudove. Roditelji su stajali sa strane i gledali. U Zagrebu se to kaže - kinderštube.  

 


Za kraj, pogled na dno malog jezera.

 

Lupiga.Com