SKANDALOZNI SPECIJAL

Otkrivamo zašto je Branka Slavica novinarka godine

03.05.2011.
SKANDALOZNI SPECIJAL: Otkrivamo zašto je Branka Slavica novinarka godine
Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je Branki Slavici titulu novinarke godine. Vaš omiljeni portal donosi intrigantan materijal koji govori o pozadini dodjele ove nagrade. Riječ je o dijelu dokumenta koji bi mogao zauvijek pokopati ugled strukovnog novinarskog udruženja. Novinarka Hrvatske televizije Slavica, podsjetimo, obnaša odgovornu društveno-političku dužnost izvjestiteljice iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država


NOVINAR GODINE

nagrada Novinar godine za 2010. godinu

Za nagradu Novinar godine Ocjenjivački odbor nominirao je troje kandidata:  Branimira Pofuka, Ivicu Radoša i Branku Slavica.

 

OBRAZLOŽENJE

Novinarka Branka Slavica već je šestu godinu dopisnica HTV-a iz SAD-a, otkud pokriva i ostale zemlje u tom dijelu svijeta. Lani je tako bila jedina od hrvatskih novinara koja je izvješćivala s Haitija, nakon potresa koji je odnio više stotina tisuća života. Unatoč lošim uvjetima boravka, zaraznim bolestima, otežanom dolasku na potresom razorena područja,  B. Slavica je uspjela doći na Haiti i svakodnevno slati izvještaje s ulica i iz sirotišta i bolnica Port au Princea, te gledateljima približiti razmjere i posljedice toga razornog potresa. Lani je bila i jedan od rijetkih novinara koji je ušao u centar za obuku američke vojske Quantico. U svojim izvještajima prati rad američke Vlade i aktivnosti Hrvatske u SAD-u, a osim toga nerijetko snima reportaže s prosječnim američkim građanima o problemima svakodnevnog života koji se mogu komparirati s hrvatskim problemima. B. Slavica jedno je od onih prepoznatljivih lica s malih ekrana koje svojom profesionalnošću, požrtvovnošću i hrabrošću demonstrira što su visoki standardi televizijskog novinarstva.


O dobitniku glasovalo je 744 člana Hrvatskog novinarskog društva.

Lupiga.Com via www.hnd.hr

Anketa

Treba li raskinuti Vatikanske ugovore?

Kolumne

 1. Igra s preferencijalnim glasanjem opasna je bolest

  07.09.2014.

  Braco Vuković

  Igra s preferencijalnim glasanjem opasna je bolest

 2. Zbog takvih nas percipiraju kao besramne lažove

  07.08.2014.

  Dinko Gruhonjić

  Zbog takvih nas percipiraju kao besramne lažove

 3. Zašto je moralno 150.000 eura vratiti tajkunu?

  01.08.2014.

  Mate Kapović

  Zašto je moralno 150.000 eura vratiti tajkunu?

E-ciklopedija

 1. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 2. Japanske čestitke i razglednice
 3. Russellov čajnik
 4. Tolerantia - film
 5. Povijesni put Hitlerove 'klonje'

Recepti

 1. Piletina u košuljici od sezama
 2. Kobasice na studentski
 3. Voćna salata od jagoda i avokada
 4. Slani muffini
 5. Pijani čaj
Projekt se provodi uz pomoć: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Pitao Mujo kolege s posla kako bi provjerio da li ga Fata voli. Kažu oni, kad dođeš kući ti padni odmah s vrata i pravi se da si mrtav. I Mujo stvarno dođe kući i s vrata padne kao pokošen.
Fata preskoči preko njega i trk kod susjeda Hase, "Evo riknuo Mujo". Dođu oni kod njega kući i pita Fata Hasu - "U čemu ćemo ga sahranit'". Kaže Haso sahrani ga u onom finom odijelu što smo zajedno kupili u Italiji. Ma jesi ti lud veli Fata, to odijelo ćeš ti nosit', a njega ćemo sahranit' u nekoj staroj trenirki.
A u što ćemo ga obut. Kaže Haso, sahrani ga u kožnim cipelama. Ma kakvim cipelama da džabe istrunu, ti ćeš nositi cipele, a njega ćemo obut u one stare tenisice.
I tako dođe dan sahrane, pa će Fata malo reda radi žaliti za Mujom.
"Joj moj Mujo kud te noseeeeee, jadna ja i nebila."
A na to se Mujo dignu iz škrinje - " Na Olimpijadu majku ti j..., na Olimpijadu!"
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije