Slobu za predsjednika?

14.03.2002.
Slobu za predsjednika?
Možda su se mnogi Srbijanci ponadali kako će njihov izabranik postati kandidatom na mjesto predsjednika Srbije. Ipak, to se neće dogoditi rekla je tamošnja republička izborna komisija. Milošević prema Ustavu nema pravo kandidiranja, jer on je svoje mandate potrošio, pa i više od toga
Republička izborna komisija Srbije odlučila je danas kako se haški zatvorenik, dugogodišnji predsjednik i vođa Srbije i Jugoslavije, Slobodan Milošević ne može kandidirati na predstojećim izborima za mjesto predsjednika Srbije. Ovu odluku komisija je dostavila Socijalističkoj partiji Srbije, koja je od komisije zatražila mišljenje o eventualnom kandidiranju Slobe za predsjednika. Nakon što su neki odbori stranke predložili Slobu za predsjedničkog kandidata, iz SPS-a su se zapitali postoje li možda kakve pravne prepreke kandidaturi. Komisija im je odgovorila kako postoje, jer prema srbijanskom Ustavu nitko ne može biti biran za predsjednika više od dva puta.
Slobo je na predsjedničku funkciju bio izabran dva puta, 1990. i 1992. godine, te si 1997. godine priskrbio još jedan mandat, valjda na "veresiju". Može se reći kako je ovaj čovjek vladao Balkanom više od deset godina.
Zanimljivo je kako SPS nije obrazložio kako bi Milošević, i da pobijedi, vodio državu iz svoje zatvoreničke ćelije. Da u Haagu i bude kakvim čudom proglašen nevinim, predviđeno je kako će suđenje trajati još najmanje dvije godine.
 Za sada je jedini službeni kandidat za predsjednika Srbije poznati desničar, Vojislav Šešelj. Osim njega kandidirat će se i Vojislav Labus, koji bi na osnovu nekih istraživanja mogao i postati predsjednikom. Sadašnji predsjednik Jugoslavije, Vojislav Koštunica još uvijek nije objavio hoće li se kandidirati na izborima koji će se održati 29. rujna ove godine.

Anketa

Da pronađete 150.000 eura koje je "vodeći poduzetnik" izgubio na cesti ...

Kolumne

 1. Zbog takvih nas percipiraju kao besramne lažove

  07.08.2014.

  Dinko Gruhonjić

  Zbog takvih nas percipiraju kao besramne lažove

 2. Zašto je moralno 150.000 eura vratiti tajkunu?

  01.08.2014.

  Mate Kapović

  Zašto je moralno 150.000 eura vratiti tajkunu?

 3. Čežnja za „plavom krvi“

  28.07.2014.

  Dragan Markovina

  Čežnja za „plavom krvi“

E-ciklopedija

 1. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 2. Japanske čestitke i razglednice
 3. Russellov čajnik
 4. Tolerantia - film
 5. Povijesni put Hitlerove 'klonje'

Recepti

 1. Piletina u košuljici od sezama
 2. Kobasice na studentski
 3. Voćna salata od jagoda i avokada
 4. Slani muffini
 5. Pijani čaj
Projekt se provodi uz pomoć: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Dolazi čovjek u birtiju sa krokodilom, ugleda ga vlasnik i pita je li normalan, gdje će u birtiju sa krokodilom. Čovjek odgovara: "Dresiran je, ne boj se nista". Vlasnik: "Ma pusti ti to da je dresiran, ko će gostima objasniti da je dresiran"? Čovjek: "Evo pogledaj da neće ništa", skine hlače, izvadi penis i stavi ga krokodilu u usta, zatim ga počne udarati po glavi, a krokodil ništa ne reagira. Vlasnik: "pusti ti to, ko će gostima dokazati, kad ga ugledaju da je dresiran". Čovjek: "Ako meni ne vjerujete, hoće li netko od vas da proba ovo". Svi šute, te se javi plavuša: "Bi ja rado probala samo ako me nećeš tući po glavi!".
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije