UMJESTO PRIJEMA HNS DOBIO JASNU PORUKU: 'Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama'

Ivor Car

7. siječnja 2012.

UMJESTO PRIJEMA HNS DOBIO JASNU PORUKU: 'Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama'

Kako li će se samo osjećati glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislav Srebrić, kada čuje kako je reagirao novoustoličeni ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, na njegove vapaje da ga se primi na razgovor u ministarstvo. Bez imalo suosjećanja, Jovanović je, čuvši da Srebrić traži prijem oštro odrezao - „Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama“ – a potom i poručio da je bolje da časno odu dok još imaju priliku. Čega im se ministar još nagovorio i pokazao da neke stvari uistinu misli promijeniti, pročitajte pod

Afere koje iz Hrvatske nogometne lige, ili kako naš Došen već godinama govori - ljige, zaskaču nas gotovo na svakodnevnoj bazi i sve upućuje na to da je hrvatski nogomet korumpiran od glave do pete, što ni ne čudi vidimo li kakvi sve likovi vode najveće domaće klubove. Bez obzira što je već na više mjesta u svojim istupima aktualni ministar Željko Jovanović jasno dao do znanja što misli o čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, ovi ipak ne odustaju od pokušaja da se zadrže na površini. Poručivao je Jovanović da je jasno kako su za stanje u hrvatskom nogometu najodgovorniji čelni ljudi HNS-a, kao i da koriste reprezentativne uspjehe ne bi li prikrili goruće probleme.


Bolje je da časno odu dok još imaju priliku

Sve to Srebrića nije zasmetalo da javno, putem medija, poruči da će HNS zatražiti da ih ministar primi. Novinari su ga odmah upitali što misli o Jovanovićevim istupima, ali to Srebrić nije htio komentirati, napomenuvši kako se HNS deklarirao da se iskorijeni sve ono što nije dobro za nogomet. Čim je ova vijest objavljena u medijima, smjesta je uslijedila Jovanovićeva reakcija, i to ni manje, ni više, nego preko njegovog Facebook profila. Ovaj put ona je bila još jasnija. Toliko jasna da zapravo jasnija ne može biti.

NOVI MINISTAR SPORTA NAJAVLJUJE: Sport ćemo oteti sivom polusvijetu i vratiti ga sportašima

OD EUFORIJE DO RAZOČARENJA I NATRAG: Možda da sponzorstvo nad HNL-om preuzme USKOK


Otužno stanje sve je češća slika na domaćim terenima

„Nevjerojatna je želja ove ekipe iz vrha HNS-a da ostanu u foteljama, koje ih izgleda zanimaju neusporedivo više od nogometa i nogometaša. Vrlo rado ću ih, zajedno sa svojim doministrom za sport Skansijem, primiti na razgovor jer možda im taj razgovor pomogne u razmišljanju da podnesu ostavke", napisao je ministar, a potom dodao i da vrh HNS-a treba podnijeti ostavke zbog odgovornosti koju snose za otužno stanje hrvatske nogometne lige, koja je, smatra on, potonula u močvari korupcije, nemorala i neodgovornosti manjine koja sramoti većinu istinskih zaljubljenika u nogometnu igru.


Nakon ove poruke Vlatko Marković ne bi trebao imati previše nade u opstanak

„Prvi korak u spašavanju nogometa je ostavka Srebrića i Markovića, bolje je da časno odu dok još imaju priliku, nego da nečasno ostanu i jednu minutu duže. Svojim odlaskom otvaraju vrata novim, svježim, osobno se nadam brončanim vatrenim, koji će sigurno imati viziju, ideje, program i plan kako vratiti našem nogometu ne samo brončani, nego i zlatni sjaj“, sasvim je otvoreno poručio koja su njegova očekivanja od vladajuće nogometne garniture. Takav stav bio je vidljiv već i iz njegovog svojevrsnog manifesta kojeg je Lupiga ekskluzivno objavila još prije tri tjedna, ali sve to neće spriječiti čelne ljude HNS- a da se bore do zadnjeg daha.

Lupiga.Com