NAPOKON PUŠTENA CIJELA SNIMKA: Kako su 'rock heroji' iz kamiona 'prašili' protiv ratnog bezumlja

I.F.

13. ožujka 2016.

NAPOKON PUŠTENA CIJELA SNIMKA: Kako su 'rock heroji' iz kamiona 'prašili' protiv ratnog bezumlja

Točno 24 godine nakon što su članovi tri kultna benda - EKV, Električni Orgazam i Partibrejkersi – u kamionu kružili ulicama Beograda protiveći se ratu, koji se nakon Hrvatske, zahuktavao i u Bosni i Hercegovini, na YouTubeu je osvanuo i kompletni video materijal događaja u kojem su legendarni muzičari digli svoj glas protiv bezumlja rata. I to u vremenima najžešćeg medijskog ratno-huškačkog izvještavanja. Milan Mladenović, Srđan Gojković Gile, Zoran Kostić Cane, Nebojša Antonijević Anton, Borko Petrović, Goran Čavajda Čavke, Zoran Radomirović Švaba i Ljubomir Jovanović Jovec spojili su se u svojevrsni antiratni bend i tog 8. ožujka 1992. godine svoju ideju podijelili sa sugrađanima. "Moja prva i najveća želja je da se probudim i ustanovim da je 1990. godina i da kažem: Uh, al sam nešto ružno sanjao", rekao je Mladenović u i o tim neljudskim vremenima, dok je frontmen Partibrejkersa, Zoran Kostić Cane, ostao zapamćen po ovoj izjavi: „Među prvima smo im pokazali srednji prst“.

19 GODINA KASNIJE: Kako su EKV, Partibrejkersi i Električni orgazam pokušali zaustaviti rat i Miloševiću pokazali srednji prst

GETO - TAJNI ŽIVOT GRADA: Na kraju ćete moći samo skinuti kapu i duboko se nakloniti Goranu Čavajdi Čavketu

RAZGOVOR - CANE, PARTIBREJKERS: Razlog za sreću tražimo u tuđem smeću

SJEĆANJE NA BEZVREMENSKOG VELIKANA: Umro je samo jednom - 17 godina otkako je otišao Milan Mladenović

Na ovu je akciju Lupiga podsjećala u više navrata, a sada imate priliku vidjeti i kako je sve izgledalo snimano iz kamiona odakle se razlijegala glasna poruka za mir.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: ekv-ljubav.blogspot.com