NEZADOVOLJNI TURISTI: „Nitko nam nije rekao da će u vodi biti ribe. Djeca su bila preplašena“

Mladen Barbarić

9. listopada 2013.

NEZADOVOLJNI TURISTI: „Nitko nam nije rekao da će u vodi biti ribe. Djeca su bila preplašena“

Turistička sezona je gotova, zaradili smo koliko smo zaradili. Većina gostiju bila je zadovoljna, poneki turistički radnik dobio je i otkaz zbog šikaniranja gostiju na Rabu, no s čime se sve moraju baviti zaposleni u turizmu teško je isagledati. Možda ćete ih bolje shvatiti i više cijeniti kada pročitate neke od pritužbi nezadovoljnih gostiju. „Nitko nam nije rekao da će u vodi biti ribe. Djeca su bila preplašena“, „Plaža je bila pre pješčana“, „Trebali bi zabraniti toples na plaži. To je jako ometalo mog muža koji se samo htio odmoriti“, "Ugrizao me komarac. Brošura nije spominjala komarce", samo su neke od njih.

Radi se o pritužbama Britanaca koje je od nezadovoljnih klijenata zaprimila agencija Thomas Cook, koja nudi povoljne turističke aranžmane.


1. Mislim da bi brošura o putovanju trebala sadržavati informaciju kako lokalni dućani ne prodaju prave kolače poput đumbirovih oraščića.

2. Lokalni vlasnici dućana u Puerto Vallarti vrlo su lijeni jer dućane zatvaraju tijekom poslijepodneva. Često mi je tijekom tzv. "sieste" ponešto zatrebalo i to nisam mogao kupiti. Mislim da se takvo ponašanje treba zabraniti.

3. Za vrijeme godišnjeg u Indiji (Goa) bilo je odvratno obzirom da skoro svi restorani serviraju curry, a ja ne volim začinjenu hranu.

4. Rezervirali smo izlet u vodeni park, ali nitko nam nije rekao da moramo ponijeti vlastite kupaće gaćice i ručnike. Mislili smo da je to uključeno u cijenu.

5. Plaža je bila pre pješčana. Kada smo se vratili u sobu morali smo sve počistiti.

6. Primijetili smo da pijesak nije poput onoga u brošuri. Vaša brošura oslikana je plažama s bijelim pijeskom, ali tamo je bio žućkast.

7. Trebali bi zabraniti toples na plaži. To je jako ometalo mog muža koji se samo htio odmoriti.

8. Nitko nam nije rekao da će u vodi biti ribe. Djeca su bila preplašena.

9. Iako je u brošuri bilo navedeno kako je kuhinja u potpunosti opremljena, u ladicama nije bilo mašine za rezanje jaja.

10. Otišli smo na odmor u Španjolsku i imali smo mnogo problema sa taksistima jer su svi bili Španjolci.

11. Cesta do odmarališta bila je neravna i puna grba zbog čega nismo mogli pročitati vodič o lokalnim znamenitosti. Radi ovoga smo propustili mnoge stvari koje bi nam odmor učinile zabavnijim.

12. Trebalo nam je devet sati da s Jamajke dođemo kući u Englesku. Amerikancima je trebalo tek tri sata. Mislim da to nije fer.

13. Usporedio sam veličinu našeg jednosobnog apartmana s prijateljevim trosobnim. Naša soba bila je bitno manja.

14. U brošuri je bilo istaknuto kako u odmaralištu nema frizera. Mi se obučavamo za frizere i mislimo da je osoblje znalo za to zbog čega smo morali duže čekati na uslugu.

15. Tamo je bilo previše Španjolaca. Recepcionar je govorio španjolski, hrana je bila španjolska... Nitko nam nije rekao da će biti toliko stranaca.

16. Brod smo morali čekati na otvorenom i nije bilo klime.

17. Vaša je dužnost kao turoperatora da nas upozorite na glasne goste prije nego što krenemo na put.

18. Ugrizao me komarac. Brošura nije spominjala komarce.

19. Moj zaručnik i ja rezervirali smo dvokrevetnu sobu, umjesto toga stavili ste nas u sobu s bračnim krevetom. Držimo vas odgovornima i tražimo nadoknadu zbog činjenice što sam zatrudnjela. To se ne bi dogodilo da ste nam dali sobu kakvu smo rezervirali.

Lupiga.Com