"Pjevajte nešto ljubavno" - trnoviti put rock'n'rolla

Svjetlana Zorić

15. rujna 2007.

"Pjevajte nešto ljubavno" - trnoviti put rock'n'rolla

Nagrade publike na filmskim festivalima u Puli i Motovunu nisu nam dozvolile da propustimo odlazak u kina gdje je napokon stigla prva hrvatska rock'n'roll komedija, "Pjevajte nešto ljubavno" Gorana Kulenovića (iako, ruku na srce, pojurili bi mi u kina i bez obzira na ove nagrade). I nismo se pokajali, jer uz izvrsno pogođenu glazbu koju su napravili momci iz "Hladnog piva", imali smo priliku uživati u zabavnom i nepretencioznom filmu

Reakcije publike nakon premijere Kulenovićevog filma, svakako su jamac da će "Pjevajte nešto ljubavno" biti jedan od najgledanijih domaćih filmova u proteklih nekoliko godina, iako je prva hrvatska rock'n'roll komedija, stigla u trenutku kada je "rock'n'roll publika" u Hrvatskoj gotovo izumrla. Riječ je o filmu koji su mnogi uspoređivali s nekim uradcima iz Srbije, prvenstveno "Munjama" i "Kad porastem biću kengur", ali radi se ipak o prilično drugačijem filmu.

Dugometražni Kulenovićev uradak tematizira rock bend "Kad je prljavi Harry sreo prljavu Sally", koji ima veliku želju, ali nema para da snimi svoj prvi studijski album i napokon se istisne iz gliba demo voda. Bend na sve moguće načine pokušava zaraditi nešto novaca - od prijavljivanja na televizijski kviz "Tko želi biti milijunaš", do sviranja na kojekakvim opskurnim gažama gdje im gazda lokala ne isplaćuje dogovorenu lovu. Krajnji potez, nakon žicanja od poznatih im ljudi, kako iz prošlosti, tako i iz sadašnjosti, odluka je da zasviraju na svadbi.

Muziku za film napravili su dečki iz "Hladnog piva", koji su osim dobro pogođene glazbe, poprilično suvereno odradili i sporedne uloge. No, adut Kulenovićevog filma, odlično je odabrana glumačka ekipa (Ivan Herceg, Ivan Đuričić, Hrvoje Kečkeš i Ivan Glowatzky), koja, uz dobar scenarij, "Pjevajte nešto ljubavno" čini iznimno lako gledljivim filmom. Iako su neke od korištenih fora, već odavno izlizane, film je prepun bistrog i kvalitetnog humora, nerijetko začinjenog s pregršt psovki, jer, jebiga, ipak je to rock'n'roll film, zar ne. Više o filmu pronađite u našoj "filmskoj rubrici".