Vrhunski audio-vizualni spektakl - The Dirty Three u Tvornici

lidach

28. svibnja 2007.

Vrhunski audio-vizualni spektakl - The Dirty Three u Tvornici

Vrhunski audio-vizualni spektakl, kojeg će Zagrepčanima, priuštiti kultni australski trio, The Dirty Three, predvođen osebujnim violinistom Warrenom Ellisom, nekima poznatijim i kao član legendarnih Bad Seedsa, nešto je što ne biste smjeli propustiti. Njihovu glazbu neki upravo uspoređuju s instrumentalnom verzijom Nick Cavea i Bad Seedsa, ali u kojoj primat vodi emotivno inteligentna i nepredvidiva violina, jer ipak Ellis od svoje desete godine njome pokušava zavesti ljepši spol

Kultni australski trio, The Dirty Three, predvođen osebujnim violinistom Warrenom Ellisom (nekima poznatijim i kao članom legendarnih Bad Seedsa te Grindermana) počastit će nas svojim krajnje interesantnim nastupom u srijedu 30. svibnja 2007. godine, u Tvornici kulture za skromnih 80 kuna (osim ako se na ovaj pohod ne odlučite na dan koncerta, što će vaš budžet osiromašiti za dodatnih 20 kuna).

Glazba koju stvaraju Warren Ellis (violina), Mick Turner (gitara) i Jim White (bubanj) može se usporediti s instrumentalnom verzijom Nick Cavea i Bad Seedsa u kojoj glavnu ulogu umjesto glasa vodi emotivno inteligentna i nepredvidiva violina (ipak čovjek od svoje desete godine njome pokušava zavesti ljepši spol). Dojam koji ostavljaju na pozornici također mnogo utječe na shvaćanje njihove glazbe, čemu doprinosi sirova energija koja kola između trojice ovih vrhunskih glazbenika neograničenih ikakvim elektronskim pomagalima za stimuliranje osjetila (čitaj: efekata i ostalih pizdarija).

U 16 godina postojanja, Dirty Three su snimili sedam albuma, od kojih je posljednji, Cinder, snimljen u siječnju 2005. godine u Sing Sing studiju u Melbourneu, pod vodstvom Casey Ricea iz Tortoisea. Na albumu se uz mnoštvo akustičnih instrumenata pojavljuju po prvi puta i vokali (ženski). Zanimljivo je da je za Elisu "naš" vojvođanski Mađar Lajko Felix velika inspiracija te se i obrada jedne njegove pjesme našla na albumu. Dakle, ovaj vrhunski audio-vizualni spektakl (a opet, bez ikakvih "fensi šmensi" prekenjavanja) zakazan je (da ponovimo) za 30. svibnja 2007. godine s početkom u 21 sat. Naravno, istom ćete moći prisustvovati u zamjenu za određenu financijsku naknadu od 80 kuna (pretprodajna mjesta: Eventima, Profil Megastore i blagajna Tvornice kulture), odnosno 100 kuna na spomenuti datum.