ZAGAĐIVANJE SABORA: Željko Glasnović poželio novinaru zabiti mikrofon u stražnjicu

I.F.

5. svibnja 2017.

ZAGAĐIVANJE SABORA: Željko Glasnović poželio novinaru zabiti mikrofon u stražnjicu

Saborski zastupnik Željko Glasnović danas je u Hrvatskom saboru vulgarno nasrnuo na novinara RTL televizije, Ivana Skorina, rekavši mu „kako bi bilo da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu“.

Do još jednog u nizu incidenata kojima Glasnović od početka svog političkog angažmana zasipa javnost, došlo je u saborskom hodniku, gdje su u jeku borbe za mjesto predsjednika Sabora i utvrđivanje parlamentarne većine. Naime, nakon što je jučer napustio glasanje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, Glasnović je danas stavio svoj potpis za izbor Gordana Jandrovkovića za novog predsjednika Sabora.

U saborskom hodniku oko Glasnovića su se okupili novinari, a Skorin ga je zamolio da objasni kako se u podršci za predsjednika Sabora našao na istoj strani s nekima o kojima neprestano govori samo najgore, aludirajući na Milorada Pupovca i njegov SDSS, o kojima zajedno s „jugokomunistima“ i „udbašima“, Glasnović inače ne prestaje govoriti.

„A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu?“, priprijetio je Glasnović novinaru, a ovaj je ispad osudilo Hrvatsko novinarsko društvo.

Ivan Skorin
Ivan Skorin, novinar koji se "drznuo" Glasnoviću postaviti sasvim legitimno pitanje (FOTO: Twitter)

„Ovo je još jedan u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare. Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo. HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno. Također očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima“, stoji u priopćenju HND-a, u kojem navode kako je ovaj incident, osim Skorina, potvrdilo i još nekoliko saborskih izvjestitelja koji su svjedočili ovom događaju, a sve su snimile i televizijske kamere.

Danas, nešto ranije, Glasnović je imao još jedan ispad usmjeren prema novinarima. Naime, kada je izlazio s razgovora s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja cijeli dan razgovara sa saborskim zastupnicima o aktualnoj političkoj situaciji, Glasnović je okupljenim novinarima dobacio: "A vi ste ovdje kao neki streljački vod".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina