POKRENI REVOLUCIJU: Oni imaju siguran hit

Ivor Car

21. ožujka 2013.

POKRENI REVOLUCIJU: Oni imaju siguran hit

U kaotičnim vremenima kakva su ova, gdje caruje apsolutno beznađe ne čudi što svako malo čujemo pozive na revoluciju, nažalost uglavnom neartikulirane. Da kojim slučajem postoji neka kritična masa, pjesma „Revolucija“ neafirmiranog mladog benda Urban Republic učas bi postala himnom. Na ovom mjestu predstavljamo vam niskobudžetni spot za hit pjesmu benda, čiji najmlađi član ima 16, a najstariji 18 godina, uz nadu da ćemo za ovaj bend u budućnosti još čuti

Tek što su startali, ovi su mladići odlučili snimiti spot, gotovo bez ikakvog budžeta. Prepoznajući njihov entuzijazam i želeći ih podržati, u susret su im izašli u muzičkom studiju OXY koji je odradio sound production, kao i u Kulturno-sportskom centru Bugojno gdje je spot snimljen uz korištenje rekvizita bugojanskog Teatra Fedra. Sudeći po komentarima ispod spota postavljenog na YouTube „Revolucija“ je sigurni hit.


Sudeći po reakcijama "Revolucija" je sigurni hit (FOTO: Facebook/Urban Republic)

Među četrdesetak komentara nema niti jednog negativnog, a u vrlo kratkom vremenu niskobudžetni spot Urban Republica je skupio preko 3.000 pregleda, što je respektabilna brojka za neafirmirani bend za kojeg u medijima, pored skandala raznih celebrityja, nema mjesta.


Poruka je savim univerzalna, može dolaziti i iz Bugojna, Pule, Kragujevca ili Nikšića, svejedno je (FOTO: Facebook/Urban Republic)

Golobradi mladići, od kojih najmlađi ima 16, a najstariji 18 godina, u singlu koji su uspjeli i otisnuti na CD, apeliraju na svijest mladih koji samo nijemo promatraju zbivanja oko sebe, poručujući im da svoju budućnost trebaju uzeti u vlastite ruke i postati neka nova snaga. Poruka je sasvim univerzalna i da ne znamo da ovaj četveročlani bend dolazi iz Bugojna, mogli bismo jednako tako pomisliti da dolazi iz Pule, ili Kragujevca ili Nikšića, jer stanje društva u cijeloj je regiji gotovo identično.


Od instrumentala do angažiranih poruka (FOTO: Facebook/Urban Republic)

Mladići su u posljednjih osam mjeseci, isprva stvarali samo instrumentalnu muziku, da bi u posljednje vrijeme izbacili nekoliko autorskih pjesama, od kojih je jedna i na engleskom jeziku, a za koje tekstove potpisuje Amar Ferizović. Prioritet im je, za razliku od njihovih vršnjaka u nekom razvijenijem svijetu, nabaviti nove bubnjeve, kako bi mogli nastaviti sa svirkama, kojih su itekako željni, a sudeći po reakcijama publike na dosadašnjih nekoliko nastupa i publika je željna dobre svirke. Naime, osim vlastitih „stvari“, Urban Republic će zasvirati i covere KUD Idijota, Majki, Azre ili Električnog orgazma. Uz nadu da će se bend u budućnosti isprofilirati, očekujemo da ćemo za njih još čuti, jer ovo je sasvim solidan početak …

 

 

Lupiga.Com