Što je novoga?

Ivor Car

5. travnja 2004.

Što je novoga?

Kao u najbolja vremena novica "Što je novoga" stiže točno na vrijeme, ali kao i obično sa lošim vijestima, jer iza nas je, kao što ste vjerojatno primijetili, još jedan loš tjedan, najlošiji koliko me pamćenje služi. No, zato smo imali zanimljivu anketu, iako se isprva činilo da to neće biti baš tako - pozamašan broj glasova, kakav nismo imali još od Thompsonove ankete, ima već pola godine. U ostatku novice navodim neke primjedbe i napomene

Osim da "Što je novoga" dolazi točno na vrijeme moram primijetiti još jednu stvar, a ta je da čitanost ovoga serijala ne raste proporcionalno s čitanošću ostalih novica, što upućuje samo na jednu stvar – Lupiga više nije tako interna kao što je to nekada bila. S druge strane proporcija između broja posjetitelja Lupige i njenih autora je također u neskladu – što je više posjetitelja to je manje aktivnih autora ID-eva, kojih je protekloga tjedna bilo tek 16, nikada manje. Podbacili smo na svim područjima, odnosno, reklo bi se, diljem naših rubrika. Treba napomenuti kako najavljeni putopis iz Portugala još uvijek nismo realizirali, pri čemu apsolutnu krivicu preuzimam na sebe i to, kao što vidite, umjesto da prešutim, neprestano spominjem. Kako bi upotpunili loš tjedan na sajtu reći ćemo kako nije bilo niti novog rekorda u posjetima, čak što više, posjeti su se kretali daleko ispod prosjeka, za što su krivi i neki tehnički detalji. Naime, redovni posjetitelji mogli su primijetiti kako je u nekoliko navrata Lupiga bila "under construction", iako se na njoj ništa nije radilo (ne daj bože). Krivicu za taj događaj, čini mi se zajednički snose vlasnici našeg servera (plus.hr) i naš mladoženja webmaster.

Prošlotjedna anketa bila je zanimljiva, iako to od nje nisam očekivao. U samom početku u borbu za najomraženijeg hrvatskog ministra ikada, bez konkurencije su se uključili Andrija Hebrang i Radimir Čačić. Ta borba završila je pobjedom trenutnog ministra, Hebranga za tek nekoliko glasova. Na vidjelo je izašla i jedna užasna činjenica, a ta je da su legende hrvatskog "ministrovanja" poput Bože Prke, Jure Radića i Ivana Penića potpuno zaboravljene, te za njih gotovo da nitko nije glasao.

Ovotjedna anketa pozabavit će se dnevnim novinama i knjigama. Dakako riječ je o akciji Večernjaka i Jutarnjeg, koji jednom tjedno uz novine prodaju knjige. Dakle, pitamo vas je li ta akcija pozitivna. Iako anketa izgleda neozbiljno ne dajte se zavarati, ozbiljna je.

'Ajmo odmah pokudu smjesta i iz pika Bozzi, a Riječnog raka ćemo ignorirati. Pohvalom ćemo počastiti našeg inozemca, Venturu, koji je Lupigu zatrpao svojim tekstovima i fotografijama samo što nikako da i vi to vidite, no valjda ćete djelić toga uspjeti vidjeti već ovoga tjedna (to je ujedno bila i najava, ako niste primijetili). Do slijedećeg tjedna pozdrav.