Što je novoga?

Ivor Car

10. svibnja 2005.

Što je novoga?

Pojačani za dvije nove kolumnistice (baci oko na Elfridu i TAKI), nakon tri tjedna pauze, opet se naopaki svizac pojavljuje na naslovnici Lupige i, kao i inače, ne donosi ništa novoga. U međuvremenu su se na Lupigi odvrtile dvije ankete, a u tekstovima je prodefiliralo točno 20 Lupeža s vrlo siromašnim učinkom. Ostatak uobičajenih pojava i manira u "Što je novoga?", donosimo u kratkoj verziji pod

Raspored ove novice sve je neuhvatljiviji - ovaj put se pojavila nakon tri tjedna. U tom razdoblju smo uspjeli naštancati 'čak' 43 teksta, što je, dakle, tek nešto više od 14 tjedno, a znamo kako je to neprihvatljiv učinak. No, ionako smo se protiv toga već odavno prestali boriti. Opet je velika većina od svih tekstova objavljena pod formom novica, iako se tu ističu i e-ciklopedije čiji broj se primiče okruglih 500. U svemu tome sudjelovalo je točno 20 Lupeža.

Od stvari vrijednih dodatnog spominjanja tu su "Srdela snack" za patck, Bolonjska deklaracija, sve što niste znali, ili možda i jeste i Spencer do kraja skinuo 2.000 Belgijanaca. Nikako ne bismo smjeli zaboraviti dvije nove kolumnistice, Elfridu i TAKI.

U međuvremenu su se na Lupigi odvrtile dvije ankete. Na onu prvu, s pitanjem "Jeste li zadovoljni izborom Pape?", većina vas je odgovorila da je zadovoljna s izborom. To je, što se tiče "prve većine", jer druga je ustvrdila kako ih izbor pape "fakat ne zanima". Nije bilo malo niti ksenofobičnih odgovora, cirka 15% - "Samo nek' nije Talijan! " i "Ne paše mi Nijemac!". Iz svega ovoga se zasigurno mogu izvući kojekakvi zaključci, pa tko voli nek' izvoli, ja neću. Potpune rezultate možete pogledati na ovom linku. Druga anketa bavila se površnom procjenom pameti posjetitelja Lupige. Nismo ni sumnjali kako će uvjerljivo najviše biti onih koji će svoju pamet ocijeniti s maksimalnom ocjenom 10. Takvih je bilo gotovo 50%. Zlatna sredina je najnezastupljenija, a ostale podatke pronađite na ovih sedam znakova: XOXOXOX.

Ovotjedna anketa pozabavit će se, u domaćoj javnosti, u zadnje vrijeme osobito eksponiranim seksualnim obrazovanjem u školstvu. Stoga ćemo vas upitati gdje bi Lupež ugurao sat seksualnog odgoja u hrvatske škole i zamoliti vas da budete ozbiljni i dostojanstveni, baš kao to smo to mi.

Za kraj ćemo odmah započeti s pokudama, koje bez daljnjeg idu Bozzi koji se ulijenio do krajnjih granica. Pohvalu ćemo "uvaliti" već dvjema spomenutim kolumnisticama koje su osim kolumni pokazale tendenciju i ka nekim drugim područjima, a upravo svestranost je ono što se na Lupigi cijeni. Što se najava tiče, tu smo trenutno praznih ruku, što nikako ne znači da nećemo smisliti nešto do sljedećeg sviščevog pojavljivanja.