I LUPIGA GLEDALA ZAZ: Dom sportova zbog euforične Zaz naučio francuski

Olja Smibović

4. lipnja 2012.

I LUPIGA GLEDALA ZAZ: Dom sportova zbog euforične Zaz naučio francuski

Zagrebačka publika, sinoć je bila prilično dobro upoznata s opusom mlade francuske glazbenice Zaz, pravim imenom Isabelle Geffroy, što je zanat brusila na ulicama Pariza. Usprkos tome što francuski u Hrvatskoj nije među top jezicima, cijela dvorana pjevušila je hitove. Miks šansone, jazza, gipsy swinga i kubanskih ritmova zvao je na ples, a i Zaz je neprestano jurila po pozornici. Usred koncerta Zaz je zamolila djevojku iz publike, koja je znala francuski, da joj pomogne prevesti nekoliko rečenica, kako bi posjetiteljima bolje dočarala motive iz svojih pjesama

Francuska pjevačica Zaz, pravim imenom Isabelle Geffroy koja je popularnost stekla hitom “Je vuex” oduševila je posjetitelje u prepunoj dvorani Doma sportova. Mlada šansonijerka od samog je početka bila odlično raspoložena, a koncert, koji je trajao sat i pol, otvorila je pjesmom “Les passants”. Euforično je plesala po pozornici, a publici se odmah obratila na tečnom hrvatskom.


Zaz (FOTO: Lupiga.Com)

„Da vas čujem! Skačite, plešite! Jako sam sretna da sam ovdje, ima puno emocija“, vikala je oduševljeno pjevačica. Energije joj nije ponestajalo ni na trenutak, a neobičan ples Francuskinja, inače majstorica u kung fuu, začinila je simpatičnim skakutanjem. U jednom trenutku bubnjaru je otela palice i počela snažno udarati bubnjeve, pokušavši posjetitelje natjerati da viču s njom.


Pozvala je na pozornicu i "prevoditeljicu" (FOTO: Lupiga.Com)

Publika, koja je prilično dobro upoznata s opusom mlade glazbenice, što je zanat brusila na ulicama Pariza, pjevušila je uz nju. Miks šansone, jazza, gipsy swinga i kubanskih ritmova zvao je na ples, a i Zaz je neprestano jurila po pozornici. Kad je na red stigao hit “Je veux”, po kojem ju je hrvatska publika i zamijetila prije dvije godine, cijela je dvorana, u kojoj je bilo oko deset tisuća ljudi, sa Zaz pjevala tekst na francuskom. Usred koncerta Zaz je zamolila djevojku iz publike, koja je znala francuski, da joj pomogne prevesti nekoliko rečenica, kako bi posjetiteljima bolje dočarala motive iz svojih pjesama. Za “prevoditeljicu” je kasnije uzela i djevojčicu, koja je oduševljeno govorila publici da skaču i vrište.


Sat i pol svirke zadovoljilo je zagrebačku publiku (FOTO: Lupiga.Com)

Pred kraj koncerta Zaz i njen peteročlani bend pripremili su i kratki show. U jednom trenutku svi su se ukipili na mjestu, da bi nakon što su publiku zabljesnuli reflektorima, svi ponovno počeli frenetično plesati. Zaz se na kraju koncerta teatralno bacila na pozornicu, a zatim je izvela i bis. Glazbenica, koja iza sebe ima dva albuma “Zaz” i “Sans tsu tsou”, obećala je ponovno doći u Hrvatsku, a planira posjetiti i Jadran. Skromna Francuskinja uvijek ističe kako pjeva iz srca te kako joj novac ne znači mnogo.

Lupiga.Com