Opaka "šora" u Zagrebu

Ivor Car

19. kolovoza 2003.

Opaka "šora" u Zagrebu

Iako je ljeto u punom jeku i grad Zagreb je trenutno najpustiji, u gradu se ne prestaju zbivati oni događaji od kojih svakog normalnog pojedinca hvata lagana muka u drobu. Ovaj put je momak u Vukomercu umjesto šakama, daskama i bejzbol palicama u velikoj "šori" razbijen automobilom.

Rečeni događaj zbio se jučer u pakleno vruće predvečerje u zagrebačkom naselju Vukomercu, a njegovu pozadinu nalazimo u prekjučerašnjem danu. Te sunčane nedjelje u lokalnom parkiću, mladića i djevojku su provocirala četvorica dokonih mladića. Nakon toga se mladi par povukao, dečko je otpratio svoju djevojku kući i potom se dao u potragu za provokatorima. Kada je našao dvojicu, odlučio se fizički osvetiti za nanesene mu duševne boli, te ih je obojicu zašamarao.
Budući u zagrebačkom MUP-u još uvijek nisu obznanili nikakve podatke o akterima, dajemo vam neprovjereni podatak kako su provokatori Romi, a poznato je kako u većini slučajeva u fizičkim obračunima Romi ne ostaju dužni, već se okupe u što većem broju i započnu akciju. U ovom slučaju akcija je započeta jučer nešto prije 19 sati. Dvadesetak okupljenih Roma, naoružanih daskama i bejzbol palicama, pronašli su četiri mladića i djevojku te nasrnuli na njih.
U tom trenutku glavnu ulogu preuzima mladić za kojeg policija nije navela kojoj od dvaju sukobljenih skupina pripada. On je sjeo u osobni automobil, dodao gas i krenuo prema jednom od mladića i namjerno ga pregazio, odbacivši ga nekoliko metara. Pregaženi mladić završio je u nesvijesti i na KBC Rebru sa slomljenom ključnom kosti lijevog ramena, te ozljedom desnog ramena, lakta, koljena i glave. Policija će idiotsku namjeru mladića za volanom tretirati kao pokušaj ubojstva.
Osim toga policija je imala problema sa smirivanjem situacije, jer su se neki od okupljenih "nabrijali" i na njih, te su "plavci" morali upotrijebiti silu i svezati nekolicinu osvetnika.
Eto to je bila još jedna u nizu lijepih zagrebačkih ljetnih novica, za kojih isprike i opravdanja nema.