URBAN U AQUARIUSU: 'Ima vas taman koliko treba'

Olja Smibović

22. lipnja 2012.

URBAN U AQUARIUSU: 'Ima vas taman koliko treba'

„Ima vas taman koliko treba. Trebat će nam malo vremena da se naviknemo izvoditi ove nove stvari, izvodimo ih prvi put, ali hvala vam na podršci“, rekao je Damir Urban oduševljenoj publici, koja se, unatoč paklenoj vrućini u zagrebačkom Aquariusu, gužvala oko pozornice gdje su nastupali Urban & 4. Između pjesama Urban je govorio o snimanju albuma, odajući dojam da je sretan kao malo dijete što je izdao novi album. Iako u novim pjesmama više no inače koketira s elektronskim zvukom i retro štihom, ipak im je dao svoj specifični i osebujni "touch"


Paklena vrućina u Aquariusu (FOTO: Lupiga.Com)

Damir Urban jučer je na pozornicu zagrebačkog kluba Aquarius, u kojem je bilo tristotinjak ljudi, stigao sam. Zapalio je cigaretu i u mraku čekao da mu se pridruže članovi benda. Odlično raspoloženi Urban koncert je otvorio pjesmama s novog albuma "Kundera", koji je snimio u travnju ove godine u improviziranom studiju na Žumberačkoj gori. Glazbu potpisuje dijelom sam, a dijelom s članovima benda 4 - Sandijem Bratonjom, Marcom Bradaschiom, Sašom Markovskim i Lukom Tomanom.


Poznati glazbenik bio je vrlo raspoložen (FOTO: Lupiga.Com)

„Ima vas taman koliko treba. Trebat će nam malo vremena da se naviknemo izvoditi ove nove stvari, izvodimo ih prvi put, ali hvala vam na podršci“, rekao je Urban oduševljenoj publici, koja se, unatoč paklenoj vrućini u klubu, gužvala oko pozornice. Nove pjesme s albuma koji je inspiriran knjigom "Besmrtnost" češkog pisca Milana Kundere popratili su zadovoljnim poklicima i pljeskom. Riječki glazbenik zadovoljno se smješio prvi puta izvodeći nove pjesme, čije tekstove je sam pisao, a oduševila ga je i reakcija publike, kojoj se više puta zahvaljivao.


Bend je po prvi puta pred publikom izvodio stvari s novog albuma (FOTO: Lupiga.Com)

Iako su se okupljeni dobro zabavljali i uz nove stvari, poput  Kundere (Atom) i Fasum age (Ubrzanje), koji već osvajaju i radijski prostor, raspametili su se tek na stare hitove, koje su Urbana i doveli u sam vrh rock scene. U dva i pol sata odsvirali su i Odlučio sam da te volim, Budi moja voda, Mjesta za mene, a posjetitelje su počastili i dugačkim bisom. Kako je i na samom početku obećao, odsvirali su i neke pjesme, koje inače ne izvode na koncertima, poput Limuna.


U novim pjesmama riječki glazbenik više nego inače koketira s elektronskim zvukom (FOTO: Lupiga.Com)

Između pjesama Urban je govorio o snimanju albuma, odajući dojam da je sretan kao malo dijete što je izdao novi album. Iako u novim pjesmama više no inače koketira s elektronskim zvukom i retro štihom, ipak im je dao svoj specifični i osebujni "touch". Na novom albumu, inače, nalazi se šest pjesama, uz spomenute - Kundera (Atom) i Fasum aga (Ubrzanje) -  tu su i Kasno je za ljubav (Ruske šume), Ako se napijem do smrti (Mol), Otporan na život (Dječji glas) i Dajem vuka (Bach), a mnogi mu predviđaju uspjeh već legendarnog albuma "Žena+dijete".

Lupiga.Com