VRAĆAJU SE RENTON, SICK BOY I BEGBIE: Snima se nastavak kultnog Trainspottinga

Ivor Car

12. ožujka 2013.

VRAĆAJU SE RENTON, SICK BOY I BEGBIE: Snima se nastavak kultnog Trainspottinga

Kultni britanski film, Trainspotting, mogao bi dobiti svoj nastavak. Najavio je to sam Danny Boyle, proslavljeni režiser ovog nezaboravnog filmskog hita iz 1996. godine. Povratak Marka Rentona, Spuda Murphyja, Sick Boya i Francisa Begbiea, „anti-junaka“ oživjelih iz istoimenog romana Irvinea Welsha, planira se, doduše, tek za daleku 2016. godinu i to prema još jednom uspješnom Welshovom romanu, „Porno“, ali svejedno nas ova vijest veseli

Vijest koja će razveseliti brojne poklonike kultnog Trainspottinga objavio je britanski Guardian, koji donosi i izjavu režisera Dannyja Boylea. „Oduvijek je postojao taj dugoročni plan za snimanje Trainspottinga 2“, otkrio je Boyle i zaključio da za ispunjenje tih planova neće biti nikakvih prepreka ukoliko scenarist John Hodge, koji je radio na Trainspottingu, napravi dobar scenarij. U tom slučaju, smatra Boyle, neće biti problema da se Ewan McGregor i ostatak prepoznatljive filmske ekipe vrate na ekrane.


Scena koju ste sigurno zapamtili (SCREENSHOT: YouTube)

Prema početnoj ideji nastavak kultnog filmskog ostvarenja temeljit će se na „Pornu“, inače izvrsnom romanu Irvinea Welsha, prema čijem istoimenom djelu je i rađena legendarna crna komedija Trainspotting. S obzirom da 2016. godine film slavi 20 godina od ekranizacije, plan je da se upravo do tada završi i snimanje nastavka.


Danny Boyle (FOTO. wikinoticia.com)

Podsjetimo uz Ewana McGregora, u Trainspottingu koji je imao budžet od milijun i pol funti, glumili su i redom izvanredni Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner, Kevin McKidd, Kelly Macdonald te Peter Mullan. Dvije godine prije ovog filma Boyle, koji je do tada radio uglavnom na televizijskim mini serijama, proslavio se također izvrsnim filmom Sasvim malo ubojstvo.

Lupiga.Com