PRETUČEN ŽELJKO PERATOVIĆ: "Rekli su mi da je zbog ilegalnog šljunčarenja, ali mislim da je riječ o slučaju Perković"

Hina

29. svibnja 2015.

PRETUČEN ŽELJKO PERATOVIĆ: "Rekli su mi da je zbog ilegalnog šljunčarenja, ali mislim da je riječ o slučaju Perković"

Novinara Željka Peratovića pretukla su u četvrtak navečer na njegovu imanju u Luci Pokupskoj kod Karlovca nepoznata trojica muškaraca, nakon čega mu je pružena pomoć u karlovačkoj Općoj bolnici koju je napustio oko 22 sata u pratnji policije, a on je napad u izjavi za Hinu doveo u vezu sa slučajem Perković.

Hina je na bolničkom prijemu doznala da su Peratovićeve ozljede lakše, s jednim šavom na glavi, a da je otišao s policijom da bi pomogao u kriminalističkom istraživanju. Karlovačka policija potvrdila je Hini da je oko 19 sati u Luci Pokupskoj došlo do fizičkog napada na muškarca (49), koji je zbog povreda prevezen u bolnicu, te da traje potraga za napadačima i kriminalističko istraživanje.

Sam Željko Peratović je u telefonskoj izjavi za Hinu rekao da mu se vrti, da ima šav na glavi, suha usta. Za trojicu napadača je rekao da ih ne poznaje, te da ih je očito netko poslao.

"Rekli su da mi je to zato jer pišem o ilegalnom šljunčarenju, ali to, naravno, nema veze s mozgom. Ono na čemu sam u posljednje vrijeme radio je slučaj Perković i ja to s tim dovodim u vezu", rekao je.

Također je rekao da skoro dva sata od napada policija još nije uhitila napadače, iako mu mještani javljaju telefonom da su u jednoj birtiji u mjestu, kamo su jednostavno otišli nakon što su ga pretukli. Prije toga su s autom ušli u njegovo dvorište, ugurali ga u kuću i, kako kaže, "iscipelarili."

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Mladen Volarić/Hina