ZAGREBAČKI VIKEND GALERIJA: Vikend za đir po izložbama!

H.Š.

18. studenog 2015.

ZAGREBAČKI VIKEND GALERIJA: Vikend za đir po izložbama!

U petak i subotu, 20. i 22. studenoga, održava se prvi Zagrebački vikend galerija i to u 18 galerijskih i izložbenih prostora u Gradu Zagrebu čime se želi građanima olakšati pristup galerijama, a umjetnicima omogućiti veću vidljivost njihovih radova.

Vikend je namijenjen svima – ljubiteljima umjetnosti i onima koji će to sada postati, kolekcionarima, umjetnicima, kustosima, obiteljima, prijateljima i svim znatiželjnicima da prošeću po galerijama, vide nove radove umjetnika, upoznaju umjetnike koji će im pričati o svojim radovima, vide uživo kako izgleda postavljanje izložbe i pitaju kustose sve o radu u galerijama. Vikend u kojem možete vidjeti više nego bilo koji drugi vikend u godini. Zagrebački vikend galerija [Zagreb Gallery Weekend] ove se godine u Zagrebu održava po prvi puta.

"Zagrebački vikend galerija želi među ostalim pokazati široku panoramu umjetnika i umjetničkih fenomena; promicati kvalitetu kulturnih aktivnosti koje bi s vremenom trebale potaknuti promjene u kulturnom i organizacijskom smislu u Gradu Zagrebu; pokazati kontinuirani umjetnički i kreativni potencijal u gradu; Zagreb pokazati kao prostor kulturnih i društvenih aktivnosti, suradnje niza kreativnih subjekata, sve sa željom da pokaže i proširi svijest stanovnika Zagreba o kreativnim potencijalima grada i važnosti kulturnog života; pokazati ulogu umjetnosti i potrebu za prisutnošću u kulturnom i javnom životu, kako bi Zagreb bio i (p)ostao grad kulture i aktivnog sudjelovanja građana u njegovom kulturnom životu u segmentu likovne umjetnosti", najavljuje organizator manifestacije Institut za suvremenu umjetnost.

Sudjeluju: Institut za suvremenu umjetnost, Galerija Academia Moderna, Galerija AŽ / Atelijeri Žitnjak, Galerija Forum, Galerija Klovićevi dvori / Kula Lotrščak, Galerija Matice Hrvatske, Galerija Miroslav Kraljević, Galerija Nova, Galerija SC, Galerija Spot, Galerija ULUPUH, Greta, HDD Galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo; HDLU / Bačva / PM / Prsten, Oris Kuća arhitekture, Pogon / Galerija 90-60-90, Studio Davida Maljkovića.

Tijekom tri dana galerije će produljiti radno vrijeme i ponuditi niz otvorenja novih izložbi domaćih i međunarodnih umjetnika, programa uživo i vodstava kroz izložbe te pokazati publici svoje prostore i svoj rad.

Kompletan program dostupan je OVDJE.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook