Babić pokrenuo natječaj: Pljunite suca i zaradite tisuću eura

Ivor Car

24. rujna 2005.

Babić pokrenuo natječaj: Pljunite suca i zaradite tisuću eura

Matija Babić je popizdio. U moru negativnih komentara domaćih medija koji se tiču suđenja sudačke trojke u četvrtfinalnoj utakmici Europskog košarkaškog prvenstva između Španjolske i Hrvatske, istaknuo se Babićev Index, i to upravo njegovim vrlo kratkim i jasnim tekstom u kojem daje nagradu od 1.000 eura onome tko pljune jednog od trojice sudaca i to dokaže fotografijom. Ako je fotka dobra dat će Matija i duplo

Suci zaustavili Hrvatsku (Večernji list), Španci i sudije izbacili Hrvatsku (B92), Sudačka trojka otela polufinale (Novi list), Pokradena Hrvatska bez polufinala (VIP), Suci i Španjolci jači od Hrvatske (T-portal), Krađa u Beogradu! (Iskon), Sramite se, bando lopovska! (Sportnet) Eurobasket: Suci izbacili Hrvatsku iz polufinala (HINA), Gospodo suci, puno vam 'hvala'! (Kosarka.hr), samo su neki od naslova koje su urednici domaćih medija izabrali za vijest o neslavnom porazu hrvatske košarkaške reprezentacije u sinoćnjoj beogradskoj utakmici protiv Španjolske.

U rijetkom trenutku kada su se svi naši mediji složili oko jedne stvari, korak naprijed napravio je portal Index.hr koji je sinoć odmah nakon utakmice objavio komentar s naslovom "Indexov natječaj: Pljunite suca i zaradite tisuću eura". Pod tekst je potpisan donedavni urednik 24 sata, Matija Babić koji je razbješnjen, u svom osebujnom stilu, reagirao na prvu loptu i ponudio 1.000 eura onome tko donese dokaz da je pljun'o jednog od trojice sudaca koji su sinoć iskasapili hrvatsku košarku.

- Je. U afektu, je barbarski, i neka je kažnjivo, ali nije da me je briga. Evo nabrzaka mali natječaj. Ako ste u Beogradu i danas ili sutra susretnete jednog od ova tri lopova, budite prvi koji će ih pljunuti u naše ime, poziva na Indexu Babić, te pojašnjava pravila nesvakidašnjeg natječaja: "Pljunite bar jednog od njih, nama za dušu, zamolite prijatelja da to zabilježi foto aparatom, pošaljite nam fotografiju kao dokaz (na matija.babic@gmail.com) i tisuću eura je vaše. Može i dvije, ako bude baš slatka slika".

- Prvom koji u tome uspije novac šaljem gdje god treba u roku od tjedan dana. Natječaj je najozbiljniji, piše Babić. Pa sad, ako ste stvarno u Beogradu ... tisuću evra nije malo, a pljunuti suca gotovo ništa ...