Crni

Vuk

14. ožujka 2002.

Crni

Sinoć je u Bjelovaru u sportskoj dvorani "Andrije Hebranga" po peti put nakon Čakovca, Varaždina, Rijeke i Zagreba podijeljena novinarska rock nagrada "Crni mačak". U prepunoj bjelovarskoj dvorani, uz brojne novinare i kulturne djelatnike bili su, među ostalima, gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić, ministar obrane Jozo Radoš i ministar vanjskih poslova RH Tonino Picula, svi redom ljubitelji dobrog starog rocka. Voditelj zadužen za dobru atmosferu ove godine, bio je poznati hip-hoper El Bahattee
Pobijednike je izabralo, sad već tradicionalno glasačko tijelo sastavljeno od novinara, a glasali su za najbolje rock i ostale urbane izvođače, za njihova hrvatska izdanja i ostala dostignuća na području rocka i urbane kulture.
Za najbolji album nagrada je tako pripala grupi "The Bambi Molesters", a za najbolju pjesmu Goranu Baretu i Plaćenicima za dobro poznatu stvar "Put ka sreći". "Let 3" najbolji je rock izvođač, a za hip-hop izvedbu nagrada ide "TBF"-u. U kategoriji elektronske glazbe pobijednik je grupa "Boxer". Vokalna nagrada pak ide Ripperovoj ženi, Jadranki Bastajić-Yayi. Najbolji instrumentalist je Krunoslav Levačić. Nagrada za najbolji omot za album pripada autoru Ivici Baričeviću za album "Sonic Bullets - 13 From The Hip", dok je najbolji glazbeni producent Edi Cukerić za isti taj album.
Ono što nam je svakako drago jest nagrada za najveću nadu koja je dodijeljena grupi "Yammat". Najbolji web-site vlasništvo je grupe "Pips Chips & Video Clips.
Savjetodavno vijeće dodijelilo je i nagradu "Stari mačak" Piki Stančiću.
Svi nagrađeni osim kipića kao nagradu su dobili gajbu piva koju su mogli "strusit" nakon dvoipolsatnog koncerta na kojemu su osim nominiranih svirku bacili "Hladno pivo", "Psihomodo Pop", Urban, "Mile i Putnici". Ako želite znati više o crnom mačku općenito tu je site