Dinamo, dinamo, dinamo

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Dinamo, dinamo, dinamo

Nakon poduže zimske stanke, danas je započelo Hrvatsko nogometno prvenstvo. A tada počinju i gostovanja. A svi znamo kako je ići na gostovanja i što se sve povodom njih događa, jer tko nije u kvartu slušao takve priče. Tako je bilo i danas. Skupina Bad blue boysa napala je u Gračacu tamošnje policajce. Bilanca sukoba je 3 ozlijeđena policajca, 4 dinamovca i 11 uhićenih. Dinamo je pak blijedom igrom protiv Šibenika, propustilo priliku da se priključi borbi za sami vrh Hrvatske nogometne lige. Na tabeli sve ostaje isto
Nakon poduže zimske stanke, danas je započelo Hrvatsko nogometno prvenstvo. A tada počinju i gostovanja. A svi znamo kako je ići na gostovanja i što se sve povodom njih događa, jer tko nije u kvartu slušao takve priče. Tako je bilo i danas.
Dinamo je gostovalo u Šibeniku, a s njim na put uvijek kreću i Bad blue boysi. Na jednom odmorištu u blizini Gračaca, nekoliko onih vjerojatno najpijanijih odlučilo je malo udarati po tamošnjim drotovima. Ubrzo nakon nemiloga incidenta, na prizorište je pristigla policijska pomoć i to u vidu specijalaca. Svi smo slušali i te priče, što biva pri bliskim susretima s njima.
Ovaj put je ozlijeđeno 4 navijača, 3 policajca, a uhićeno 11 izgrednika i to u vidno alkoholiziranom stanju. Privedeni su u zadarsku policijsku postaju, a na tamošnjem sudu će protiv njih biti podnesene kaznene prijave za napad na službene osobe i sprječavanje dotičnih u službenoj dužnosti. Ostatak navijača iz busa je pod laganom pratnjicom vraćeno u Zagreb.
Dinamo je pak blijedom igrom protiv Šibenika, propustilo priliku da se priključi borbi za sami vrh Hrvatske nogometne lige. Tekma je pred 4 000 gledatelja, završila bez golova. Bilježimo i da je V. Petrović promašio penal. U isto tako blijedoj utakmici remizirali su Varteks i Hajduk. Na tabeli sve ostaje isto: Zagreb (-1) 45 bodova, Varteks 40, Hajduk 39, Dinamo 38.