Goran za Hrvatsku

Vuk

14. ožujka 2002.

Goran za Hrvatsku

Trenutno najveća splitska ćunka i naš veliki tenisač Goran Ivanišević danas je u zagrebačkom Domu sportova opet igrao veliki tenis. Razbio je Njemca Rainera Schuttlera u tri seta i bio sretan kao da je uzeo 6/8 Wimbeldona te donio bod našoj Davis cup repki koji je vodi u drugo kolo Svjetskog kupa. U drugom današnjem meču Ljubičić i Kiefer odigrali su samo 2 seta, pobjeda Ljubičića. Meč su pratili i političke face poput Račana i Bandića
Razbili smo Njemce i na teniskom planu. Dečko iz Splita koji je sa sedam godina razbio svoj prvi reket danas nije morao biti živčan i destruktivan.

Dom sportova gorio je posljednja tri dana, navijači su bili glasni i veseli, na kraju obradovani, a bilo je i onih koji ne znaju ugasiti mobitele za vrijeme meča(znate ono čovjek servira, a Ericcson iz drugog reda pišti melodiju od Colonie). Mečeve su posjećivali i političari koji su vidjeli i bili viđeni. Redom: Račan, Bandić, Antičević-Marinović i naš budući predsjednik Slaven Letica.

Goran ih je sve oraspoložio. Schuttler je nekoliko puta glasno kritizirao suce vjerojatno razmišljajući kako navlače za Hrvate, ali kad je i Goran nešto glasno dobacio glavnom sucu odustao je i od toga i zadnja dva seta za loptu ili dvije gubio tie break. Formalni meč su nakon toga odigrali Ljubičić i Kiefer, 4:1 za naše i veliko veselje.

Zanimljivo je i da su naši idući protivnici Argentinci zgazili Australiju sa 5:0. Dok je ljevoruki as još u igri ne moramo se bojati nikog, ali možemo početi tražiti alternativu jer Goran će ove godine navršiti tridesetu, možda oženi Tanju i dobije klince kako je rekao nedavno. 2001-u je završio kao 13-ti na svijetu, trenutno je 39-i. Ima li snage i koliko toga još možemo očekivati samo o njemu ovisi, a već mu sad možemo reći:" Hvala Gogo ".