Iljadu komada policije ide na more

Ivan Kegelj

14. ožujka 2002.

Iljadu komada policije ide na more

Predstojeći derbi susret između nogometaša zagrebačkog Dinama i splitskega Ajduka osiguravat će ni više ni manje nego - brojkom iljadu i slovom 1000 komada milicije. Kako je riječ o kriznom stanju i možebitnom neredu popraćenom manifestacijom zajebancije u stručnim krugovima poznate pod terminom nasilje, MUP je odlučio na more povesti policajce i pendreke iz cijele Hrvatske...
Predstojeći derbi susret između nogometaša zagrebačkog Dinama i splitskega Ajduka osiguravat će ni više ni manje nego - brojkom iljadu i slovom 1000 komada milicije. Kako je riječ o kriznom stanju i možebitnom neredu popraćenom manifestacijom zajebancije u stručnim krugovima poznate pod terminom nasilje, MUP je odlučio na more povesti policajce i pendreke iz cijele Hrvatske. Osim što će imati jedinstvenu priliku biti jedan dan na moru čika policiji iz kontinentalne i primorske Hrvatske šefovi su omogućili i priliku da zarade razbijenu glavu ili nekom razbiju istu. Ipak, prevlada li razum, što bi bilo fino, sve će ostati na jednodnevnom plavom izletu u Dioklecijanov grad.
Da utakmica s blagoslovom Božjim protekne u redu i miru  pobrinut će se miru i redu skloni navijači Dinameta i Ajduketa. kako uprava splitskega kluba zna za sklonost navijača prema pacifizmu i hipi pokretu angažirala je dodatnih 380 zaštitara, koji će također doći u priliku obnoviti znanja stečena u Bruce Leeovim filmovima. Glavom ili blokom motora sigurno će platiti i pokoji Prometov autobus, pogotovo ako Ajduk izgubi od bratskega Dinama, što nije za neočekivati s obzirom da su plavi doveli Balabana, Olića, Mujčina i nenadjebivoga Ćiru. Ako Ajduk iz dišpeta i tuče ovakvega Dinama moguće je očekivati da će simpatizeri plave boje izazvati kakve mirove, pa popušiti deblji kraj pendreka, što je uobičajeno kad drukaš za svoj klub u tuđemu gradu.