Japanci smislili novo kino

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Japanci smislili novo kino

Svi znamo kako su Japanci oduvijek skloni zanimljivim novotarijama. Znamo i da svima nama smeta kada upravo u najzanimljivijem dijelu filma moramo pod hitno otići u WC. Još ako smo u kinu .... No, ne bojte se spasonosno rješenje smislili su baš novotarijama skloni Japanci
U kinu ste i upravo je Titanic počeo tonuti, a vi od potrebe za WC-om neprestano križate noge i više ne možete izdržati taj napor i trčite iz kino dvorane u potrazi za rješenjem vašeg problema. Nezgodno?
No, izumitelji potrebnih, a i nepotrebnih stvari pobrinuti će se za vas. Sigurno ne vidite način na koji bi se ovaj problem mogao riješiti, osim da kinooperater pauzira film u trenutku kada vi pritisnete crveni gumb na kojem piše "WC pauza". Ipak mudri Japanci iz tvrke Toto pobrinuli su se za "logičniji" spas. Oni su patentirali kinodvoranu koja je umjesto uobičajenim stolicama opremljena također stolicama, ali u funkciji WC-školjki. Cijelu stvar su već isprobali tako što su kao pokusne kuniće iskoristili djecu. Čini se da sudeći po djeci, cijela stvar funkcionira, a ovaj genijalni izum će biti po prvi puta predstavljen na svjetskoj izložbi Expo koja će se ove godine održati u Japanu.
Samo se pitam da li su razmislili o jednoj stvari, a to je: tko bi išao u takvo kino?