KULTURPUNKTOVA ŠKOLICA: Na ponudi je besplatno znanje

J.B.

3. rujna 2021.

KULTURPUNKTOVA ŠKOLICA: Na ponudi je besplatno znanje

Lupigin prijateljski portal, Kulturpunkt, ima novu novinarsku školicu – „Svijet umjetnosti“. Radi se o jednosemestralnom edukacijskom programu za mlade od 16 do 30 godina koji bi željeli usvojiti neka temeljna znanja i vještine na području suvremenih kulturo-umjetničkih i medijskih praksi. I, naravno, školica je besplatna.

Nakladnik Kulturpunkta, udruga Kurziv, svoje školice provodi već 12 godina. S prvom je krenula još 2009. godine, a do sad je školice ukupno pohađalo preko 150 osoba. 

„Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziramo kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture i umjetnosti te motivirali mlade autore za produkciju novinarskih tema iz tog područja“, poručuju iz Kurziva koji su na jedno mjesto prikupili sve tekstove nastale u sklopu ovog njihovog programa, još od 2010. godine. Možete ih pronaći na ovom linku

Sretni trinaesti ciklus započet će 4. listopada i potrajat će do veljače sljedeće godine. Školica se održava u večernjim satima, ponedjeljkom i srijedom, a predavači će biti neki od istaknutih radnika u kulturi, istraživača, novinara te kustosa i umjetnika.

Kulturpunkt
Prijave se šalju do 20. rujna u ponoć (FOTO: Kulturpunkt)

„Kulturpunktova novinarska školica sastoji se od tri tematske cjeline - medijska pismenost, nezavisna kultura i suvremena umjetnost - i obuhvaća serije predavanja o medijskom sustavu i medijskim politikama, nezavisnoj kulturnoj sceni i kulturnim politikama te suvremenim umjetničkim praksama koje prvenstveno nastaju izvan institucija. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog rada, kao i praktičan rad uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt“, objašnjavaju iz Kurziva.

Zainteresirani u prijavi trebaju dostaviti kratak životopis i kontakt podatke, skupa s motivacijskim pismom na maksimalno jednu karticu teksta te kratki autorski osvrt na neku temu iz područja suvremene kulture i umjetnosti, na najmanje karticu, a najviše karticu i pol teksta. Prijave se šalju do 20. rujna u ponoć na e-mail novinarska.skolica@gmail.com s predmetom "Prijava za Školicu". Na istoj e-mail adresi možete zatražiti odgovore na eventualna pitanja vezana uz prijavu i program. 

Zbog dobro poznatih epidemioloških razloga Kulturpunktova školica ove će godine primiti samo deset polaznica i polaznika

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Kulturpunkt