Loše ocjene u školi? Dijete previše priča?

Grrrr...

5. ožujka 2007.

Loše ocjene u školi? Dijete previše priča?

Postoji rješenje dragi roditelji. Naravno da vaše dijete nije krivo za mizerne ocjene, pa pobogu, čije to jest? Dovoljno je što djeca idu svaki dan u školu, glupiraju se, doma sjede ispred TV-a, igraju PlayStation, debljaju se i bivaju svakim danom sve više frustrirana. Pa tko će još misliti na ocjene. Ako već ne možete s njima provoditi vrijeme zbog prezauzetosti, najbolje je da odete do škole i pretučete profesore

Baš kao što je to učinila jedna talijanska obitelj nezadovoljna ocjenama koje je dobio njihov mlađi član. Skupili su se otac, djed i još jedan muški član obitelji te došli do škole i fizički napali ravnatelja. Još su mu i prigovorili da zašto je zabranio mobitele djeci dok su u školi. Učitelj je zbog nanesenih ozljeda morao u bolnicu, a kasnije se vratio u školu tek s policijskom pratnjom.

No, postoji i druga strana medalje, naravno. Mjesto radnje opet u istoj susjednoj nam prekomorskoj zemlji. Jednom učitelju je smetalo što njegov učenik previše priča, a odlučio je to riješiti drevnim metodama. Naime, ovaj savjesni pedagoški radnik je sedmogodišnjem dječaku pokušao odrezati jezik. Prestravljeni klinac je zaradio šest šavova na jeziku, a njegovi roditelji vjerojatno pokušavaju kontaktirati obitelj s početka novice ne bi li ih angažirali.