Magmalomanija

silvach

14. ožujka 2002.

Magmalomanija

Kako doznajemo iz jučerašnjeg Jutarnjeg lista Magma d.d. postala je 100%-tni ponosni vlasnik tvrtke MTČ Holding, čiji je jedini kapital dva stana (7-sobni i 4-sobni) u sklopu atraktivne robne kuće na uglu Tomićeve i Ilice. Prizemni i podrumski prostor u vlasništvu su grada Zagreba koji sa tvrtkom MTČ d.o.o Zagreb osnovanom od tvrtke Magma d.d. ima ugovor o zakupu prostora.
Naime, mnogo nejasnoća provlači se kroz taj deal.
Nekoliko mjeseci prije svega toga tvrtka MTČ osnovala je tvrtku kćer MTČ Holding, koja je za istu vrijednost prodana Magmi d.d., zanimljivo je da je jedini kapital novoosnovane tvrtke bio poslovni prostor i 50.000 kn, koliko je i potrebno u pologu ili pokretninama da bi se registrirala tvrtka. Na upit Nadzornog odbora doznaje se da ni NO ni Udruga malih dioničara MTČ o prodaji nije ništa znala, već da se planirala privatizacija ESOP programom po kojoj radnici kupuju dionice uz otplatu na 20 godina, sa 6-postotnom kamatom. Također se doznaje kako je taj poslovni prostor opterećen kreditom od 1 milijunčić maraka što u ugovoru o prodaji između MTČ Holdinga i Magme nije nigdje spomenuto. 'ko tu koga, i na koga ide taj kredit, još je uvijek nepoznato, ali činjenica je da je Magma iz svega toga dobila jednu fantastičnu lokaciju u vlasništvo i oko 500-tinjak kvadrata (podrumski i prizemni prostor) od grada Zagreba kojeg će mjesećno plaćati samo 22 000 kuna. Ako nemate viziju koje su to relacije, reći ću vam samo ovo:
Lupillus - 48m2 - Horvaćanska - treća zona = 3 500 kn
Turbosport - 500m2 - Ilica/Tomićeva - nulta zona = 22 000 kn.
Sposoban taj Fižulić, nisam ni sumnjala, još od onog prijedloga da se smanji porez na uvoz igračaka (mislim kome bi to koristilo osim njegovom poduzeću). I eto opet se potrudio dokazati kako je uspješan. Svaka mu dala(dionice)!