Oglasi

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Oglasi

Kupili ste Plavi oglasnik, sjeli na kavicu i lagano gleduckate kakvih oglasa ima. U hrpi istih uočite jedan u kojem stoji da se mlađim djevojkama nudi mogućnost zaposljenja u inozemstvu s odličnim primanjima. Pomislite: "ovo zvuči super" ili "da sam žensko odmah bih otišao". Što biva dalje?
Loše biva, loše! Na žalost jedan od ovakvih oglasa nije donosio ništa osim patnje. Nakon što su djevojke nazvale u oglasniku ostavljeni broj za kontakt, dobile su priliku zbilja otići u inozemstvo. Međutim nisu dobile posao kakav su zamišljale, već su bile prisiljene na prosjačenje. Šibeska policija jučer je priopćila kako je u suradnji sa zagrebačkim kolegama, privela dvije osobe koje se sumnjiče za uspostavu ropstva i prijevoz robova. Naime gore navedeni poslovi se kod nas terete na taj način, koji usprkos ozbiljnosti situacije pomalo smiješno zvuči. Kako bi sve još gore zvučalo i izgledalo, jedna od privedenih osoba je djevojka i to mlada, ima samo 18 godina i uhićena je u trenutku kada je namjeravala napustiti Hrvatsku. Još uvijek se traga za još dva osumnjičenika koja su po svemu sudeći djevojci pomagali u distribucij robova.
Poznavajući naše zakonodavstvo i naše nikako drakonske kazne, pretpostavljam da će nakon što im se utvrdi krivnja, biti osuđeni na nekih jedva pet godina. A tko zna koliko je još takvih. Prema tome otvorite sve desetere oči kada se javljate na čudne i na nečudne oglase!!!