PISMO DJEDU MRAZU: Ne želim da mi išta donosiš, već ako može da odneseš neke stvari, ljude i pojave

Amel Ugarak

13. prosinca 2012.

PISMO DJEDU MRAZU: Ne želim da mi išta donosiš, već ako može da odneseš neke stvari, ljude i pojave

Dragi Djeda Mraze. Bliži se Nova Godina, a i Božić, a i zima je, uglavnom, vrijeme je kada treba da ti se pišu pisma ... ono, šta želimo da doneseš i tako to ... Ja želim "ništa" da mi doneseš. Mene više zanima možeš li ti odnijeti neke stvari, ljude, pojave i ostalo što mi stvara problem. Odnesi, molim te, i vjeronauku iz vrtića... da ti ne objašnjavam zašto... a stvarno nemam ideju gdje bi je odnio. Odnesi, Tita ti, i ove kapitalističko-ublehaške socijaldemokrate... brukaju ti dragi Djedice boju tvog odijela. Odnesi i
Dragi Djeda Mraze...

Bliži se Nova Godina, a i Božić, a i zima je, uglavnom, vrijeme je kada treba da ti se pišu pisma... ono, šta želimo da doneseš i tako to...

Ja želim "ništa" da mi doneseš.

Mene više zanima možeš li ti odnijeti neke stvari, ljude, pojave i ostalo što mi stvara problem.

Odmah da ti kažem, bio sam jako dobar i slušao sam mamu čitavu godinu. Samo da znaš.


(FOTO: thesoulfulparent.com)

Dakle, ako mi možeš pomoći (u što ja duboko vjerujem) onda:

- Odnesi, molim te, onu komšijinu betonsku ogradu koju je nacalio na krivinu i zbog koje će sigurno neko nekada nastradati... evo, na primjer, odnesi je Izraelcima... oni vole takve stvari...

- Odnesi, molim te, sve one "cuke lutalice"... stvarno me strah kad ih po 17 ide mojom stranom ulice, a ja sa dvoje male djece... npr. pokloniš ih djeci iz čitavog svijeta koja žele psića (cuko=pas)... ili onom Šaptaču, pa nek' im šapće... uostalom, tvoj problem.

- Odnesi, molim te, i one komentatore po raznim portalima što jedu govno gdje god stignu, ali naprave i po deset lažnih profila na društvenim mrežama pa onda mogu komentarisati, samo da se ne bi, slučajno, imenom i prezimenom potpisali... znam ja da su to obično balavi i glupi dječaci i djevojčice ali me nerviraju (zato što su piiip...)... odnesi ih sve na neko mjesto gdje nema interneta.

- Odnesi, molim te, i vremenske prilike i neprilike, ali SVE... i kišu i sunce i snijeg i mraz i vjetar i maglu i rosu i šta god još ima, pa da vidimo kako će nam biti... jer ja više prenose uživo oluja, pljuskova, tornada, poplava, toplotnih udara i svu tu dramu oko toga ne mogu da gledam, slušam i čitam na TV-u, internetu, radiju, novinama i Avazu.

- Odnesi, Tita ti, i ove kapitalističko-ublehaške socijaldemokrate ... brukaju ti dragi Djedice boju tvog odijela, posebno onaj jedan muzikant, a i još onaj jedan što pjeva kad ovaj svira i onaj jedan... ma, nema veze... sad ćeš ti pomisliti da sam ja tužibaba, a nisam... samo mi je pun k---- (kofer) svega... nosi ih u Kinu oni će znati šta će sa njima... ili ih odvedi u zemlju gdje raste glogov kolac..

- Odnesi, molim te, i ove druge i treće i četvrte... ma odnesi ih sve.. i "naše" i "njihove" i "njegove" i "moje"... to sam spreman i platiti... tek onda ću postati bogat.

- Odnesi, molim te, i vjeronauku iz vrtića... da ti ne objašnjavam zašto... a stvarno nemam ideju gdje bi  je odnio.

- Odnesi, molim te, i one što pričaju dok su im puna usta hrane. Ja ih zovem "punoustači"... mislim, stvarno je glupo kad ti neko priča vic, a zeljanica mu ispada iz usta... stvarno nije u redu.

- Odnesi, molim te, i Manćinija i Samarasa... tu ti je sve jasno.

Eto...

Toliko za sada.

Znaš i ti, a znam i ja da toga ima još, ali ima i iduća godina, a ima i druge djece koja nešto žele.

Mogu ti i ja pomoći malo, imam odijelo i kapu i čizme i bradu, ako treba.

Znam da sam se za neke od ovih stvari trebao obratiti Njemu, ali Njemu ne mogu pisati... a preko ovih "posrednika" nema šanse da idem... nije normalno koliko im je visoka provizija za posredovanje...otimačina, vjeruj mi... i molim te, odnesi i pojedine od njih... što prije, to bolje.

Još nešto...

Znam ja da ti ne postojiš... (možda)

Unaprijed zahvalan,

Amel Ugarak

Lupiga.Com