Pun kujac Vlade!

Ivor Car

20. srpnja 2003.

Pun kujac Vlade!

Idejni tvorac jedinog OTV-ovog showa, Nightmare Stagea, Željko Malnar sigurno nije očekivao da će njegov novinar Vlado Matijević – Jaran, sa dodijeljenog mu zadatka donijeti tako dobru izjavu, kakvu je donio Jajan. Upitati premijera neke države (pa makar to bila i Republika Hrvatska) je li mu pun kujac Vlade i na to pitanje dobiti potvrdan odgovor, ipak ne može svatko!
Nekome genijalni, a nekome maloumni (osobno mislim kao ovi prvi, bez obzira što osobito ne cijenim njegov rad na OTV-u), Željko Malnar poslao je svoga novinara Vladu Matijevića – Jarana na iznimno težak zadatak, za koji je malo tko mislio da će biti uspješno obavljen. Naime, Jajan je trebao intervjuirati premijera hrvatske Vlade, Ivicu Račana. I uspio je. I ne samo da je uspio, već je zahvaljujući svom sugovorniku, dobio izjavu kakvu je malo koji novinar izvukao od premijera neka države. Hrvatskog šefa Jajan je uhvatio na otvaranju rekreacijskog "ribičkog raja" u zagrebačkoj Dubravi i upitao ga nevjerojatno pitanje, koje otprilike glasi ovako: Otkud vi gospodine pjemijeju ovdje, je li to i vama pun kujac Vlade? Na ovo, morate se složiti, neobično pitanje šef je odgovorio (ne citiram): Pa na određeni način, mislim da ste u pravu!
Tijek daljnjeg razgovora za ovu novicu zapravo nije ni bitan, a i sam razgovor je trajao vrlo kratko. Bitno je zato spomenuti kako je u jednom trenutku reagiralo premijerovo osiguranje koje je uz upotrebu snage namjerilo prokrčiti put premijeru i tako ga zaštiti od omalenog Jajana (vidno niži od samog premijera prozivanog upravo zbog svoje visine). No, na to je premijer povukao potez vrijedan pohvale i spriječio osiguranje u svojoj namjeri, te odgovorio novinaru na posljednje pitanje, pristojno se pozdravio s njim i krenuo svojim putem.
Pljesak za potez gospodina šefa, zbilja pljesak i normalno da nam je jasno da mu je pun kujac Vlade, jer tako bi bilo i svakome od nas na njegovom mjestu, a tako ne bi trebalo biti. Prema tome iz te izjave nećemo izvlačiti nikakve zaključke.
Za kraj još samo recimo kako je zbog dobro odrađenog zadatka, koji uz intervjuu s premijerom obuhvaća i intervjuu s ministricom obrane, Željkom Antunović, te još nekim ne tako poznatim osobama, vraćen na mjesto glavnog urednika Dnevnika Nightmare Stagea.