"Pušenje" reunion!

Dunga

27. veljače 2004.

"Pušenje" reunion!

Nije vijest da je britanski MI5 prisluškivao Kofi Annana, ili da je Osama bin Laden lociran u pakistanskim planinčugama, pa ni to da je u Zagrebu kidnapiran sin jednog poznatog ex-dužnosnika - već je vijest da su skupa nedavno nastupili beogradsko i zagrebačko "Zabranjeno pušenje", što je bio pun pogodak i ostavlja prostora za vjeru u nešto više

Dogodilo se to 8. veljače u beogradskom Domu omladine, nazočno, kažu novine, šestotinjak duša, temperatura vrlo povoljna s povremenim dovođenjem do usijanja (uz pjesme "Stanje šoka", "Zenica Blues", "Yugo 45"). Doduše, nije došlo do totalnog "reuniona". To je zapravo bio koncert ZG-"Zabranjenog pušenja", a pri izvođenju jedne numere pridružio im se mlađi od braće Karajlić. Iz izvora bliskih Davoru Sučiću odnosno Seji Sexonu doznajemo da je koncertu trebao pribivati i stariji Karajlić, dr.Nele, ali se ispričao obvezama u Smederevu.   

Nije, dakle, riječ o ponovnom okupljanju "Pušenja", ali vijest svakako vrijedi pozornosti. Osobito ako se zna da se ni jedna ni druga verzija "Zepea" zadnjih godina nisu previše izjašnjavale o onoj drugoj, a kamoli o mogućim zajedničkim nastupima. Sejina ekipa je prešla Rubikon i nastupila u glavnom gradu negdašnje države i sudar je bio neizbježan.

Izvještači bilježe i da je publika odlično reagirala na novije pjesme "Pušenja", s albuma "Agent tajne sile" i "I Bog vozi mercedes", što svjedoči da je taj bend itekako prisutan u Srbiji unatoč postojanju Neletovog "unza-unza" orkestra. Sejo Sexon, kažu naši izvori, ocijenio je koncert punim pogotkom.

Razmišljajući o mogućem nastavku ove priče, možda valja očekivati kontra posjet Neletovog "Pušenja" Zagrebu, a u najfantastičnijem scenariju i zajednički nastup u Sarajevu. Ništa nije nemoguće, ili kako kaže njihova pjesma o otopljavanju: "Snijeg se topi, cesta je prazna, ništa više neće zaustaviti dolazak novog proljeća …" Eh.