RADOVI KOJE FACEBOOK VOLI CENZURIRATI: Ovako možete postati politički i vjerski neprijatelji broj 1

Ante Radić

22. travnja 2013.

RADOVI KOJE FACEBOOK VOLI CENZURIRATI: Ovako možete postati politički i vjerski neprijatelji broj 1

Svako malo Facebook blokira profil E Chea, čovjeka koji već godinama fotomontažama izluđuje političke i vjerske vlastodršce u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, a ova je društvena mreža uglavnom jedina platforma pomoću koje svoje poruke odašilje u javnost. Prije par sati ponovno je „istresao“ nekoliko montaža, od kojih smo neke već vidjeli, pa ne treba sumnjati da će horde uvrijeđenih ponovno zasuti Facebook zahtjevima za blokiranje. Evo i o čemu se radi

Teško je već i samom Enesu Čelosmanoviću pobrojati koliko puta mu je blokiran profil i zbog čega je sve blokiran. Nedavno su mu uklonili desetak montaža. Prije toga je blokiran zbog „lingvističkih“ prosvjeda u Hrvatskoj, a ranije i zbog serije montaža na temu HDZ-a, ali i SDP-a. Prema njegovim saznanjima Facebook u blokadu kreće tek nakon što dobije najmanje 30 zahtjeva za uklanjanje neke objave, a sam pregled uklonjenih slika, kaže, jasno ukazuje kome su one smetale. Uvjeren je da svaka značajnija politička opcija ima dobro organizirane pristaše kojima je zadatak upravo utjecati na brisanje nekog sadržaja s društvenih mreža. Brojni desničarski forumi, primjerice, prepuni su postova u kojima se objašnjava kako Čelosmanovića prijaviti Facebooku ili nadležnom hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova, s obzirom da trenutno živi u Zagrebu.

E Chea, što je Čelosmanovićevo umjetničko ime, već smo ranije predstavljali na Lupigi. Nedavno je uz komentar „Ovoj državi oni su korisni isto onoliko koliko je korisna pepeljara na biciklu“ objavio montažu Zorana Milanovića, Tomislava Karamarka, Ruže Tomašić, Zdravka Mamića, Ingrid Antičević Marinović i Milana Bandića i ponovno bio blokiran. Uklanjane su mu ranije i montaže na kojima su Milorad Dodik, Boris Tadić i Mustafa Cerić. Prisjetimo se i kako je, prema vlastitim tvrdnjama, prije posljednjih izbora dobio ponudu da radi za jednu političku opciju, što je, naravno, odbio iako je godinama nezaposlen. Na ovom mjestu, uz autorove komentare, donosimo vam neke od radova zbog kojih E Che svako malo postaje neprijatelj broj 1

 


Srbija u EU, isto kao i muda u spolnom aktu - učestvuju, al' ne ulaze (MONTAŽA: E Che)

 


Beč - Prosvjed Gradišćanskih Hrvata i GMO branitelja protiv odluke Vlade Republike Austrijske o ukidanju dvojezičnih natpisa (MONTAŽA: E Che)

 


Demonstracije demobilisanih boraca ispred Parlamenta BiH (MONTAŽA: E Che)

 


Alibaba i 4 hajduka (MONTAŽA: E Che)

 


In money we trust, ZNA SE (MONTAŽA: E Che)

 


Popiti bezalkoholno pivo isto je kao gledati pornić na radiju (MONTAŽA: E Che)

 


Republika Šumska je utemeljena na antifašizmu... isto kao i Treći Reich (MONTAŽA: E Che)

 


Hrvatski antifašisti (MONTAŽA: E Che)

 


UN-ove svinjarije (MONTAŽA: E Che)

 


Koalicija (MONTAŽA: E Che)

 


Nakon što je gotovo u potpunosti dovršio proces rasturanja SDP-a, Lagumdžija želi pristupiti novoosnovanoj Komšićevoj Demokratskoj fronti (MONTAŽA: E Che)

 


Hipnoza (MONTAŽA: E Che)

 


Fotka sa jedne od mnogobrojnih humanitarnih nogometno-fudbalskih utakmica koje se na ex YU prostoru svakodnevno igraju pod motom "Dozvolite da vas i dalje jebemo u zdrav mozak" (MONTAŽA: E Che)

 


Prema pisanju uvijek objektivnih srbijanskih medija najozbiljniji kandidati za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir su Karadžić, Mladić i Šešelj (MONTAŽA: E Che)

 


Danas je Sveta Stolica primila ovu e-poruku: "Jedan i jedini Franjo Prvi jesam i mogu biti samo Ja. Neka novoizabrani papa izvoli sebi odabrati drugo ime. Bilježim se sa štovanjem, Franjo Tuđman." (MONTAŽA: E Che)

 


Ovoj državi oni su korisni isto onoliko koliko je korisna pepeljara na biciklu (MONTAŽA: E Che)

 


Manus manum lavat (Ruka ruku mije) (MONTAŽA: E Che)

 


Isti qurac, drugo pakovanje (MONTAŽA: E Che)

 


Uživamo kad se ovako okupimo i prisjetimo vremena kad smo bili pomoćni vozači, monteri klima uređaja, maleri, konobari, šibicari, skladištari, šverceri, klošari... (MONTAŽA: E Che)

 


Edo Maajka - Mater vam jebem (MONTAŽA: E Che)

 

Lupiga.Com