Ruska omladina kopira Deset Hitlerovih zapovijedi

Ivan Kegelj

2. ožujka 2012.

Ruska omladina kopira Deset Hitlerovih zapovijedi

Putinova Rusija inkubator je za omladinska udruženja patriotsko - fašistike provenijencije. Toliko ih je da mladi rusoljubi tamo moraju biti vaistinu dosjetljivi da bi se iskazali još neviđenom patriotskom akcijom. Vaistinu dosjetljivi bili su u Omladinskom patriotskom pokretu Stalj (čelik), pa su objavili "Zapovijedi časti", kratke rodoljubne upute omladini Rusije. Ispostavilo se, međutim, da su patrioti zapovijedi prepisali od Goebbelsa, koji ih je objavio kao Deset zapovijedi nacionalsocijalizma. Donosimo rečene upute, uz nadu da će ih primijetiti i omladina Hrvatske čiste stranke prava.


 Stalj: Rusija – to je tvoja domovina. Voli svoju domovinu iznad svega i to češće djelom, nego riječima.

Goebbels: Njemačka – to je tvoja domovina. Voli svoju domovinu iznad svega i to češće djelom, nego riječima.Stalj: Neprijatelji Rusije su i tvoji neprijatelji.

Goebbels: Neprijatelji Njemačke su i tvoji neprijatelji. Mrzi neprijatelja svim svojim srcem!Stalj: Računaj da je svaki tvoj sunarodnjak, čak i onaj najsiromašniji, dragocjena čestica tvoje Rusije. Voli ga i štiti kao sebe samog!

Goebbels: Računaj da je svaki tvoj sunarodnjak, čak i onaj najsiromašniji, dragocjena čestica tvoje Nemačke. Voli ga i štiti kao sebe samog!

Stalj: Od sebe zahtjevaj samo odgovornost. Samo ćeš tako pomoći Rusiji da stekne priznanje!

Goebbels: Od sebe zahtjevaj samo odgovornost. Samo ćeš tako pomoći Njemačkoj da stekne priznanje!


Stalj: Rusija je tvoja gordost! Ti moraš biti ponosan na domovinu za koju su milijuni položili svoje živote.

Goebbels: Njemačka je tvoja gordost! Ti moraš biti ponosan na domovinu za koju su milijuni položili svoje živote.Stalj: Ako neko poseže za tvojim pravima, zapamti – tvoje je pravo da mu kažeš: „NE“!

Goebbels: Udri nitkova bez obzira na sve! Ako neko poseže za tvojim pravima, zapamti – tvoje je pravo da ga uništiš!Stalj: Za djelo koje se tiče Velike Rusije, čini bez srama sve što smatraš nužnim!

Goebbels: Za djelo koje se tiče Nove Njemačke, čini bez srama sve što smatraš nužnim!

Stalj: Vjeruj u budućnost. Tako se postaje pobjednik!

Goebbels: Vjeruj u budućnost. Tako se postaje pobjednik!


Na ovom mjestu valja zastati sa zapovijedima, pa primijetiti da su prvaci patriotizma iz Stalja donijeli osam zapovijedi, dok ih je Hitlerov majstor propagande dao biblijskih deset. Koje Goebbelsove zapovijedi su se Stalju učinile neprikladnima za prepisivanje i zašto? Riječ je o baš lijepim zapovijedima, koje su zaslužile da ih nauče mladi Rus i Ruskinja. .   

Jedna glasi - Taj koji skrnavi Njemačku, skrnavi i tebe i tvoje pretke. Nek udarac šakom po tom poganom licu bude tvoj odgovor!

A druga - Ne daj Židovima da te prevare. Čitaj Berliner Tageblatt i budi oprezan!

Kad su jednog od aktivista Stalja, izvjesnog Maslova. pitali što je mislio kad je prepisivao iz Goebbelsove bilježnice, on je bio iskreno začuđen negodovanjem normalnijeg dijela javnosti: „Hajde da zajedno pogledamo i razjasnimo šta je to što je u tim zapovedima tako loše!“, predložio je on.

Anton Oreh

sa ruskog preveo Haim Moreno (www.pescanik.net)


P .S. Ono što je vaistinu loše - danas za Ruse, a sutra možda za cijeli svijet - jest činjenica da je Omladinski pokret Stalj financiran iz državnog budžeta. Ukoliko je za ruskog cara Putina aktivist Maslov iz Stalja 
poželjan model omladinca - danas, sutra bi moglo biti vatre.   (Lupiga)