Sportski heroji

silvach

14. ožujka 2002.

Sportski heroji

Lutajući internetom kao neki u ovim momentima morem (blago im se) naišla sam na jedan simpatičan projekt Engleske tvrtke "Sporting Heroes Collection Ltd" iz Leicestera, u biti skupine fotografa koji su svoj tridesetljetni rad odlučili objaviti preko internet medija. Razlog zbog kojeg su se odlučili na to, kako navode, leži u tome što je internet jeftin i moguće je jednostavnije svakodnevno osvježavati i dodavati nove fotografske momente.

 Tako u njihovoj on-line kolekciji možete naći slike heroja iz šest sportskih kategorija. Baza sadrži sportaše cijelog svijeta koji su na bilo koji način obilježili neke od tih sportskih kategorija. Tako da u samoj bazi možete naći jednog od naših najvećih sportskih heroja Gorana Ivaniševića i tri njegova pokušaja da osvoji Wimbledon te četvrti uspješni. Također i Slavena Bilića u vrijeme igranja za West Ham United i Everton, Igora Štimca, Aljoše Asanovića i naravno Davora Šukera za Arsenal. Koliko sam se ja trudila pretražiti to je sve što se tiče naših sportaša, a veliki je razlog tome je i odabir kategorija pod koje ulaze atletika, kriket, nogomet, golf, ragbi i tenis. Da je kojim slučajem u kategorije uvrštena košarka zasigurno ne bi zaobišli Dražena. Što se tiče ostalih kategorija i nismo baš reprezentativni u ragbiju, kriketu i golfu, kaj je, je.

No jedan od engleskih heroja nogometa svakako me iznenadio, prvenstveno zbog toga što toliko malo poznajem nogomet da nisam niti znala da se ta ličnost prije bavila nogometanjem i to u čak i meni poznatom Leedsu. Riječ je o Vinny Jonesu poznatijem kao Big Chris, gangsterski lik iz "Lopova, ubojica i dvije nabijene puške". Eto, ne znam koliko vas to iznenađuje, mene svakako je!  A da ne bi razmišljali kako sam uopće došla do toga da njega tražim među sportskim herojima, reći ću vam samo da je bilo upravo obratno, zahvaljujući njegovom imenu i došla sam do ove zanimljive stranice.