Što je novoga?

Ivor Car

1. prosinca 2003.

Što je novoga?

Uh, kako je ovo bio neproduktivan tjedan na Lupigi ... Skoro pa rekord, zbog čega će biti teško odlučiti kome dati pokudu, a još teže kome dati pohvalu. Neminovno će doći do neviđenog preokreta, koji potvrđuje onu "tko bi gori ... " … Osim toga reći ćemo vam izgubismo li izbore ili 4 asa, a napast ćemo one koji glume da ne gledaju StorySuper... I za kraj opet ćemo najaviti nešto (s naglaskom na "opet"), a sve to u

Kako se zima približava čini se da sve više Lupeža upada u zimski san, a isto tako se čini kako to rade sve češće. To je možda glavni razlog zbog čega je prošlog tjedna na našem sajtu zabilježeno samo 16 ID-eva, što je daleko i od najminimalnijeg minimuma. Od ostalog na sajtu nema skoro ništa novoga. Objavili smo i najavili vam rad prvijenac naše kolumnistice, koji je izazvao vaše veliko zanimanje, zasluženo, naravno. I to je to. Rekord u posjetima ovoga puta nije postignut, ili možda i jeste, ali budući na statistici za subotu piše 9 943 unique posjeta, ja sam odlučio ne vjerovati u to i prozvati taj događaj običnom greškom, tako da od rekorda ništa nema. Pa čak je i anketa bila daleko od rekordnog odaziva.

 

Na nejasno i nadasve neprecizno pitanje "Izgubismo li izbore?" u prošlotjednoj anketi vas 42% odgovorilo je DA. Što god to značilo, jer možete vi misliti i da se pitanje odnosi na nas, pa kao Lupiga je izgubila izbore. U tom, kao i u svakom drugom slučaju, NE za "Izgubismo li izbore?" reklo je samo 12% vas. Moram napomenuti kako sam posebno ponosan na svoje favorite, 4 asa, koji su u teškoj pred-post izbornoj borbi osvojili zavidnih 32% vaših glasova, dok o kojim izborima je riječ ne zna 14%. Svakako smo očekivali mnogo više od ove ankete.

 

Ovotjedna anketa se bavi svehrvatskom i svebosanskom pomamom za StorySuperNova+OBN. Jednostavno držimo kako ne možemo ignorirati takav fenomen kao što je SSNO i koliko god se vi branili da niste papci i da ne gledate tu emisiju, mi vaše razloge i opravdanja ne uzimamo u obzir, već vam postavljamo vrlo složeno i teško pitanje - Tko je vaš favorit u StorySuperNova+OBN? Kako i mi, baš kao i oni, širimo "bratstvo i jedinstvo" normalno je da ćemo na istu hrpu staviti i hrvatske i bosanskohercegovačke kandidate, a vi dobro proberite. Zanimljivo će biti saznati rezultate.

 

A sad na pohvale, pokude i najave. Prvo na pohvale. Ovo će, koliko se ja sjećam, biti prvi put da će rubrika pohvale ostati prazna, jer jednostavno nemam koga pohvaliti, što ćete uvidjeti i sami pronjuškate li kroz Lupigine rubrike i obratite li pažnju na prošlotjedne datume. Dakle, pohvala nikom! Također se i u pokudama odigrao neobičan scenarij. Naime, Riječni rak se oslobodio uroka pokuda. Na osnovu jedne novice i jedne kolumne, prisiljen sam izostaviti ga iz ove rubrike, na žalost. No, zbog toga mi se otvorila prilika pokudu dati našem udarniku s najviše znački na reveru - Bozzi. Eto, dođe i na njega red. Što se tiče najava, najavit ćemo još jednom onaj putopis koji smo najavili prošloga tjedna, ali ovaj put uz garantno pismo kako će ovoga tjedna taj putopis ugledati svjetlo dana.