Sukob motociklista

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Sukob motociklista

Skupovi bikera često završavaju, pa čak i počinju, vrlo tragično. Još ako se sve događa u Sjedinjenim državama ... Tako je bilo i ovaj put, u Nevadi na skupu oko osamdesetak tisuća motorista, gdje je došlo do pucnjave, prilikom koje su poginula trojica pripadnika motorističkih bandi.
Poneki motoristički susreti prođu bez gotovo ikakvih problema, kao što je onaj o kojemu smo pisali u Daytoni. No, posljednih godina motoristi su počeli u svojim sukobima koristiti i vatrena oružja, pa epilog njihovih razmirica više nije par slomljenih nosova ili natučena rebra ili pak u najgorem slučaju ubodna rana u predjelu butine. Sada se sukobi riješavaju na mnogo ekstremniji način. Tako je bilo i ovaj put, na bikerskom skupu u američkom gradiću Laughlinu, savezna država Nevada.
Skupina od oko tridesetak bikera, prvo se sporječkala ispred prepune kockarnice. Rasprava se brzo završila i započela je sveopća pucnjava u kojoj su smrtno stradale tri osobe, dok ih je desetak ranjeno. Policija je odmah preplavila grad i privela stotinjak osoba, pomoću kojih nastoji doći do odgovornih za pucnjavu. Murija je ujedno blokirala sve izlaze iz grada i namjerava ih otvoriti tek ujutro. Ovo nije jedini smrtni slučaj vezan uz bikere, jer policija još uvijek istražuje smrt bikera čije je tijelo pronađeno pored ceste za Laughlin.
Inače bikeri su se okupili na tradicionalnom 20-om skupu, nazvanom "River run" (rijeka Colorado). Tom prilikom se okupilo oko 80 000 pripadnika raznih motorističkih klubova. Zanimljivo je kako je mjesto u kojem se održava skup, Laughlin, ima samo 8 000 stanovnika, u njemu se nalazi čak 9 casina, a godišnje ga posjeti nevjerojatnih 5 milijuna turista.