Zoran Krivić na slobodi

Ivan Kegelj

18. rujna 2002.

Zoran Krivić na slobodi

Posljednjih sedam mjeseci Krivi je proveo u beogradskom kazamatu, pod optužbom da je prodavao falsificirane slike nekoliko hrvatskih majstora kista. Najpoznatiji preprodavač među homoseksualcima i obrnuto danas je slobodan čovjek koji tvrdi da u zatvoru nije bio zbog falsifikata nego zbog toga što je upao u politički sukob u kojem srbijanski žbiri nisu mogli odgonetnuti da li je Krivi Đinđiđev ili Koštuničin špijun
Sjeća li se kogod Zorana Krivića, autora, organizatora i voditelja čuvene TV aukcije, gdje se mogao kupiti najpovoljniji Berber, Croata i Generalić. Posljednjih sedam mjeseci Krivi je proveo u beogradskom kazamatu, pod optužbom da je prodavao falsificirane slike nekoliko hrvatskih majstora kista. Najpoznatiji preprodavač među homoseksualcima i obrnuto danas je slobodan čovjek koji tvrdi da u zatvoru nije bio zbog falsifikata nego zbog toga što je upao u politički sukob u kojem srbijanski žbiri nisu mogli odgonetnuti da li je Krivi Đinđiđev ili Koštuničin špijun. Također, tvrdi Zoran, sumnjičili su ga i da je agent hrvatske tajne službe. Kako bilo, Zoki je u zatvoru dotjerao liniju srezavši svoju živu vagu za nekih desetak kilograma.  
Između ostalog gazda TV aukcije bio je desetak dana u tamnici, gdje je mogao zrelo razmisliti kako malograđanima u budućnossti objasniti boravak u ustanovi jako zatvorenog tipa, te pronaći način na koji će i u budućnosti uvaljivati dodatno tiskane grafike bez originalnih autorkih certifikata. Njegov mio i dragi lik uskoro ćemo opet imati priliku vidjeti na HTV-u, a naše mile i drage ojre ponovno ćemo zateći kako pune Krivićeve džepove. Osobno najdraži dijelovi emisije su mi oni gdje Krivi sere po svojim hostesama tumačeći da su donijele krivu sliku.
U zatvoru je Zoran i sam počeo slikati pa je danas ponosni nositelj nadimka Picasso, kako ga okrstiše umjetnosti uvjek sklone osobe zatvorene u beogradskom zatvoru.