IGNORIRANJEM OTJERAO PLJAČKAŠA: „Odlučio sam da mu to neće uspjeti“

A.B.

14. srpnja 2016.

IGNORIRANJEM OTJERAO PLJAČKAŠA: „Odlučio sam da mu to neće uspjeti“

Kad mu je prišao maskirani pljačkaš i uperio u njega pištolj, vlasnik fast fooda u novozelandskom Christchurchu, Said Ahmed, jednostavno je odlučio poslužiti mušteriju koja je došla prije. Nakon toga je pljačkašu okrenuo leđa i krenuo prema kuhinji dok je ovaj još koju sekundu zbunjeno ostao stajati prije nego je odlučio otići neobavljena posla. Vlasnik je kasnije objasnio kako je ignoriranjem „oduzeo moć“ napadaču

„Htio me prestrašiti i odlučio sam da mu to neće uspjeti“, rekao je za britanski The Guardian Said Ahmed. 

„Poslužio sam mušteriju koja je čekala jer sam htio da izađe iz lokala, da ne bude u opasnosti, i krenuo prema kuhinji nazvati policiju“, objašnjava vlasnik. 

Snimka u trajanju od 26 sekundi pokazuje kako maskirani čovjek staje za pult i izvlači pištolj. Bila je nedjelja, nakon 22 sata navečer kad se većina lokala već zatvorila i ulica utihnula. Na snimci izgleda kao da se Ahmed i nasmiješio napadaču, a pištolj kojim mu je prijetio jednostavno je – ignorirao. Dok je hodao prema kuhinji, piše The Guardian, razmišljao je kako su mu šanse za preživljavanje veće bude li pljačkaš pucao iz veće udaljenosti

„Srce mi je ubrzano lupalo, bio sam preplašen ali nisam mu to htio pokazati. Već 20 godina živim na Novom Zelandu i nikada nisam vidio bilo kakve nerede ili nasilje. U Egiptu se nasilje događa svakodnevno, no ovdje se osjećam mirnim jer je Novi Zeland sigurna zemlja“, zaključuje Ahmed, porijeklom Egipćanin. 

Njegova kćer koja je napunila 19 i očevu je reakciju novinarima The Guardiana opisala kao „tipičnu“. Policija još uvijek traga za maskiranim pljačkašem, a video koji je objavila policija postao je hit na društvenim mrežama. Cijeli tekst pročitajte na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube