KAD NI'KO DRUGI NEĆE: Sam sebi podigao brončani spomenik u prirodnoj veličini

Lupiga.Com

30. srpnja 2015.

KAD NI'KO DRUGI NEĆE: Sam sebi podigao brončani spomenik u prirodnoj veličini

Bosanskohercegovački ugostitelj Sejo Brajlović, odlučio se na neobičan potez i sam sebi podigao spomenik. Kako pišu bosanskohercegovački mediji, Brajlović je na svom raskošnom imanju u mjestu Cvilin, nedaleko Foče, u slavu samom sebi podigao brončani spomenik u prirodnoj veličini.

Sejo Brajlović
Sejo Brajlović u pjevačkom zanosu (SCREENSHOT: YouTube)

"Spomenik je izrađen od bronze, isto k'o ono što je Tito sebi radio spomenike", kaže Sejo, a prenosi klix.ba, koji piše i kako je autor spomenika akademski kipar i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Enes Sivac. Koliko je plaćen ovaj rad nije poznato, ali zanimljivo je kako kipar nije izostavio Brajlovićev prepoznatljiv modni detalj – sunčane naočale

Inače, Brajlović se od lokalnog mesara u istočnoj Bosni uzdigao do jednog od najpoznatijih ugostitelja u Sarajevu. Voli i zapjevati, pa je snimio i dva albuma, čisto za „svoj merak“, a za sebe će skromno reći kako je najbolji mesar među pjevačima i najbolji pjevač među mesarima.

Na svome ranču gdje se spomenik i nalazi, sagradio je dva bazena, nekoliko bungalova, drvene kuće, podigao vinograd... Nije htio da njegovoj rodbini i prijateljima bude tijesno, objasnio je jednom prilikom zašto je napravio toliko bungalova.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: slobodna-bosna.ba