NOVI ANTIFA FANZIN, NOVA LUCIĆEVA PJESMA: Ivo Vitez Baldasar - ulizica jorgovana

STAF/Lupiga.Com

13. rujna 2016.

NOVI ANTIFA FANZIN, NOVA LUCIĆEVA PJESMA: Ivo Vitez Baldasar - ulizica jorgovana

Izašao je novi broj Antifa fanzina, besplatne publikacije koja izlazi u Splitu svaka tri mjeseca. Nakon što je 3. rujna fanzin službeno predstavljen na Antifa festivalu u Mostaru, a zatim dijeljen i na ovogodišnjem Fališu, od ponedjeljka se može preuzeti u Splitu najavom na mail antifanzin@mail.ru.

"I u ovom broju donosimo pregled naših aktivnosti na ulici popraćenih fotografijama. Saznajte koliko je spomen-obilježja NOR-u u Splitsko-dalmatinskoj županiji preživjelo devedesete te u kakvom su stanju ona koja smo obišli. Imamo novu rubriku 'Nedjeljni komentar' s kratkim osvrtom na situaciju podizanja spomenika Miri Barešiću i događajima koji su uslijedili", navode urednici.

Predrag Lucić, kolumnist i jedan od urednika legendarnog Ferala, javlja se u stihu pjesmom, "Ivo Vitez Baldasar - ulizica jorgovana".

"Nastavljamo i s rubrikom Raspišoj – gdje pišu misleći ljudi iz Splita koji antifašizam smatraju svojom moralnom vertikalom – a gost je Ivo Anić, kolumnist i pokretač FB grupe Osamdesete u Splitu. Anić se osvrće na činjenicu kako su se prilike u Splitu promijenile u zadnjih 25 godina", pišu u najavi.

Pišu i o parlamentarnim izborima, odnosno jesu li izbori uistinu jedina alternativa ili pozitivni pomaci mogu doći kao posljedica vanparlamentarnog političkog organiziranja.

U ovom broju predstavljaju i mladog splitskog umjetnika Anteja Jelenića i njegovu političku poeziju te Torpedo Syndicate Zagreb, nezavisni, neprofitni DIY antifa kolektiv iz Zagreba orijentiran na građenje autonomne antifa muzičke scene u Hrvata. Fanzin završavaju već tradicionalnom rubrikom "Zašto sam antifašist/kinja" s izjavama splitskih novinarskih snaga Mašenjke Bačić, Ivice Proface i Vladimira Matijanića. Primjerak možete uzeti u splitskom klubu Ghetto u Dosudskoj 8.

 Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Antifa fanzin