OTPIS DUGOVA BLOKIRANIMA: Otpisani dugovi za 5.800 ljudi, još 9.000 u proceduri

Hina

16. travnja 2015.

OTPIS DUGOVA BLOKIRANIMA: Otpisani dugovi za 5.800 ljudi, još 9.000 u proceduri

Do sada je 5.800 građana dobilo otpis duga, a još ih je 9.000 u proceduri, izjavila je u četvrtak nakon Vladine sjednice potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Vlada "traga" za građanima koji bi mogli, a ne sudjeluju u programu oprosta dugova, kaže Opačić, jer gotovo 5.000 korisnika socijalnih naknada nije podnijelo zahtjeve, a ima uvjete za oprost duga. Njima se putem centara za socijalnu skrb šalju dodatne obavijesti o mogućnosti oprosta dugova.

Komentirajući kritike po kojima je Vladin program oprosta dugova promašen jer se najviše opraštaju računi za mobitele, Opačić je istaknula da se program odnosi na ljude koji su ostali bez posla, nisu stvorili dugove iz obijesti, te su se našli u situaciji da ne mogu plaćati svoje obveze.

Na upit je li iznenađenje što se najveći dio dugova odnosi na teleoperatere, odgovorila je kako nije jer su analize ukazivale da su oni najveći vjerovnici. Nakon njih slijede banke, država pa komunalna poduzeća.

Nema gotovo nijednog građana koji je pod ovrhom, a da nije dužan teleoperaterima, kaže Opačić dodajući da su oni spremni odreći se dijela svojih prihoda zbog oprosta dugova.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna ilustracija: lajkam.com