ANIDOX ADRIATIC: Radionica animiranih dokumentaraca u Tuškancu

A.B.

1. prosinca 2015.

ANIDOX ADRIATIC: Radionica animiranih dokumentaraca u Tuškancu

U Zagrebu se održava trodnevna radionica ANIDOX ADRIATIC. Iza ovog imena krije se radionica namijenjena profesionalcima s polja animacije i dokumentarizma. Početak njenog održavanja je petak 4. prosinac, a potrajat će, kako smo i rekli - tri dana - do nedjelje 6. prosinca.

Kao lokacija održavanja izabrano je kino Tuškanac, a radionica zapravo uključuje niz predavanja i case-studyje gostiju kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva, potom predstavljanje hrvatskih i međunarodnih projekata te okrugli stol na temu animirano-dokumentarnih filmova.

Kao sudionici radionice navode se Vanja Andrijević, producentica iz tvrtke Bonobostudio; Nenad Puhovski, direktor i producent iz tvrtke Factum; Annegret Richter, selektorica animiranog programa festivala DOK Leipzig; Bastien Dubois, francuski autor animiranih filmova te Andrea Martignoni, autor glazbe animiranih dokumentarnih filmova. 

Radionica je, poručuju organizatori, otvorena za sve zainteresirane, uz obaveznu prethodnu prijavu na e-mail adresu: anidox@adriaticanimation.hr. Rok za prijavu za sudjelovanjem je 5. prosinca do podneva.

Jung
Film se bavi južnokorejskim animatorom Jungom, jednim od 200.000 djece posvojene nakon Korejskog rata (SCREENSHOT: YouTube)

Vrijedi spomenuti i kako će se, u suradnji s nadolazećim Human Rights Film Festivalom, u sklopu radionice održati projekcija dugometražnog animirano-dokumentarnog filma "Usvajanje odobreno" iz 2012. godine, u režiji Laurenta Boileaua i Junga Henina, koji je na Animafestu 2013. godine osvojio Grand prix i Nagradu publike, a o kojem je Lupiga već nedavno pisala.

Film se bavi južnokorejskim animatorom Jungom, jednim od 200.000 djece posvojene nakon Korejskog rata. Projekcija filma održat će se u petak, 4. prosinca, u kinu Tuškanac s početkom u 17 sati, a ulaz je potpuno slobodan. Lupiga vas poziva da tom prilikom napunite kino i uživate u nagrađivanoj projekciji.

Cijeli program radionice možete pronaći na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Anidox Adriatic