ZAGAĐIVANJE SABORA: Željko Glasnović poželio novinaru zabiti mikrofon u stražnjicu

M.T.

5. svibnja 2017.

ZAGAĐIVANJE SABORA: Željko Glasnović poželio novinaru zabiti mikrofon u stražnjicu

Saborski zastupnik Željko Glasnović danas je u Hrvatskom saboru vulgarno nasrnuo na novinara RTL televizije, Ivana Skorina, rekavši mu „kako bi bilo da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu“. Time je Glasnović koji je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima pomeo konkurenciju u XI. izbornoj jedinici jasno pokazao kakvi saborski zastupnici ne smiju biti i koliko još izazova Hrvatska ima na svom europskom putu, pogotovo, uzmemo li u obzir da se radi o osobi koja predstavlja Hrvate izvan Republike Hrvatske, dakle, dobrim dijelom u Europskoj uniji. Pri tome je Glasnović potpredsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske, dok je u prošlom sazivu Hrvatskog sabora obnašao dužnost člana Odbora za međuparlamentarnu suradnju te Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Do još jednog u nizu incidenata kojima Glasnović od početka svog političkog angažmana zasipa javnost, došlo je u saborskom hodniku, gdje su u jeku borbe za mjesto predsjednika Sabora i utvrđivanje parlamentarne većine. Naime, nakon što je jučer napustio glasanje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, Glasnović je danas stavio svoj potpis za izbor Gordana Jandrovkovića za novog predsjednika Sabora.

Ivan Skorin
Ivan Skorin, novinar koji se "drznuo" Glasnoviću postaviti sasvim legitimno pitanje (FOTO: Twitter)

U saborskom hodniku oko Glasnovića su se okupili novinari, a Skorin ga je zamolio da objasni kako se u podršci za predsjednika Sabora našao na istoj strani s nekima o kojima neprestano govori samo najgore, aludirajući na Milorada Pupovca i njegov SDSS, o kojima zajedno s „jugokomunistima“ i „udbašima“, Glasnović inače ne prestaje govoriti.

„A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu?“, priprijetio je Glasnović novinaru, a ispad je vrlo brzo osudilo Hrvatsko novinarsko društvo.

„Ovo je još jedan u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare. Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo. HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno. Također očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima“, stoji u priopćenju HND-a, u kojem navode kako je ovaj incident, osim Skorina, potvrdilo i još nekoliko saborskih izvjestitelja koji su svjedočili ovom događaju, a sve su snimile i televizijske kamere.

Danas, nešto ranije, Glasnović je imao još jedan ispad usmjeren prema novinarima. Naime, kada je izlazio s razgovora s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja cijeli dan razgovara sa saborskim zastupnicima o aktualnoj političkoj situaciji, Glasnović je okupljenim novinarima dobacio: "A vi ste ovdje kao neki streljački vod".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"